El Teatre de l’Aurora, l’Ateneu Igualadí i Òmnium Anoia organitzen un acte en record de Salvador Riba

15

Salvador Riba va ser una persona d’una llarga trajectòria cultural, cívica i política fermament compromesa amb la ciutat i el país. Per recordar la seva figura, tres entitats culturals de la comarca, el Teatre de l’Aurora, l’Ateneu Igualadí i Òmnium Anoia, s’uneixen per homenatjar-lo quinze anys després de la seva mort. L’acte en record de Salvador Riba serà dijous 16 de març a les 19.30h al Teatre de l’Aurora.

Una vida al servei de la ciutat i del país

Republicà i independentista convençut, des de jove formà part del Centre Republicà d’Igualada i fou militant d’Esquerra Republica de Catalunya. Durant la guerra va tenir un paper actiu en la defensa de patrimoni religiós, obres d’art i objectes de culte fins que el 1938 és mobilitzat i cau presioner al front d’Aragó. Uns anys més tard torna a Igualada, on participa activament a la cooperativa de consum la Victòria que, amb el pas dels anys, acabaria transformant-se en la cooperativa Unicoop Cultural que gestiona el Teatre de l’Aurora.

Durant el franquisme no va posar els peus a l’Ateneu -convertit llavors en Centro Nacional-, entitat de la qual era soci fins que acabada la dictadura fou un dels impulsors de la recuperació del valors de l’Ateneu. Autor de nombrosos articles a la premsa local, també va escriure tres llibres: El Pare Marià Ferrer i Estruch, L’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera (1863-1939) i La confiscació i recuperació de l’Ateneu Igualadí.

El 16 de març, acte en record de Salvador Riba

Per recordar la seva trajectoria, es projectarà un vídeo on surten algunes de les persones i entitats amb les que va col·laborar (la Cooperativa la Victòria, l’Ateneu Igualadí, Esquerra Republicana) i una breu actuació musical de familiars de Salvador Riba. Finalment, també hi haurà un parlament de l’historiador Josep M. Torras i Ribé i, per cloure l’acte, un parlament de la família.