El Teatre de l’Aurora acull avui divendres una obra que mira cap a Europa

14

Aquest divendres arrenca el Cicle Les Golfes al Teatre de l’Aurora, un conjunt de propostes artístiques que la comissió de programació de la sala igualadina considera petites joies i que es poden veure a la Sala Les Golfes on la proximitat amb el públic i la complicitat amb els intèrprets es multiplica encara més.

La idea d’Europa arriba al Teatre de l’Aurora després d’haver-se representat en els darrers anys a teatres i universitats d’arreu i en un moment clau de l’actualitat on tothom es pregunta exactament el mateix que aquest text: “Què és Europa?” Es tracta d’un text enginyós i provocador, obra de George Steiner, que connecta avui més que mai amb la realitat.

Segons George Steiner, autor de La idea d’Europa, Europa és, per sobre de tot, un cafè. És en un cafè on es troben dos desconeguts: un xerraire i un acordionista que compartiran una hora de complicitats tot parlant d’un ensopiment que cal combatre tornant a les arrels i relacionant-se amb els altres. Un text que, avui més que mai, connecta amb la nostra realitat. La idea d’Europa és una bona oportunitat per (re)descobrir un dels pensadors i crítics imprescindibles a través de l’excel·lent interpretació d’Òscar Intente acompanyat per l’acordionista Ferran Martínez.

La idea d’Europa és el títol d’una conferència de George Steiner (prestigiós humanista i erudit francès) que parla de l’home europeu contemporani. Dels homes i dones i nens europeus que porten, com si fos una motxilla massa carregada, un pes a l’esquena. El pes d’un passat brutal i grandiós alhora. D’aquest text i de la posada en escena del mateix, la crítica n’ha dit que “genera moments d’inevitable emoció intel·lectual” o que “serveix la
reflexió de fons amb senzilla mà de mestre”.

Òscar Intente és actor de teatre, televisió i cinema. Va participar a la sèrie La Riera i ha treballat amb la companyia La Perla 29 dirigida Oriol Broggi. A més ha treballat directors com Carme Portacelli, Àlex Rigola, Pep Tosar, Adolfo Marsillach, Ricard Salvat o Ferran Utzet, entre d’altres, i en espais com el Teatre Nacional de Catalunya, la Biblioteca Nacional de Catalunya o festivals com el Grec de Barcelona o el Temporada Alta de Girona, entre d’altres.

Horari i venda d’entrades

Les representacions de La idea d’Europa tindran lloc divendres 27 a les 21 h al Teatre de l’Aurora. Les entrades tenen un preu de 12 € i 10 € (amb els descomptes habituals) i es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.