Soual dedica un carrer a Calaf en l’any del desè aniversari de l’agermanament

42

El descobriment de la placa amb el nom ‘Rue de Calaf’ va ser un dels moments àlgids viscuts aquest passat cap de setmana a Soual, població agermanada amb Calaf des de fa una dècada. Una delegació d’un centenar de persones, formada per diferents entitats calafines, i encapçalades per l’alcalde, Jordi Badia, i els regidors Teresa Torrijos i Jordi Fitó, s’hi va desplaçar per celebrar l’aniversari.

 

Primera Brevet Calaf – Soual

La jornada de dissabte va començar de matinada, quan a les 6.00 hores van emprendre el viatge 43 ciclistes que participaven en la primera Brevet Calaf – Soual. Entre ells, onze corredors calafins, un dels quals era l’alcalde, Jordi Badia.

Rafel Esteban va ser el primer en completar el recorregut. Va arribar Soual 18 hores i 20 minuts després de prendre la sortida a Calaf. 40 minuts després va arribar el primer grup format per quatre corredors i quan passava un minut de la 1 de la nit va arribar un segon grup de tres ciclistes entre els que hi havia Jordi Badia. Només 20 minuts després va arribar un nou grup de ciclistes encapçalats pel calafí i promotor de la Brevet, Ramon Catalan. Al llarg de la nit van arribar la resta de ciclistes i a les 9.00 hores va arribar el darrer.

Una brevet no és una cursa, sinó una excursió personal, un recorregut que ha d’homologar una entitat, en aquest cas BikeCalaf, que dona fe que els ciclistes han fet un quilometratge concret en un màxim de temps. En aquest cas, 400 quilòmetres en 27 hores. 

 

Mostra de folklore

Molts dels ciclistes participants de la Brevet es van sumar diumenge a la resta de la delegació que havia arribat a Soual dissabte a la tarda. Després de visitar la pintoresca població de Sorèze, es van desplaçar a la població agermanada per participar en un sopar amb 200 persones.

L’endemà diumenge, la jornada va començar amb una cercavila amb els Geganters i Grallers de Calaf que va servir per conèixer el patrimoni cultural i històric d’aquesta vila de prop de 2.500 habitants situada al sud del departament del Tarn. L’Associació Cultural i Educativa Calamanda també va ser protagonista fent una mostra de danses tradicionals.

En acabat, va arribar un dels moments més especials del cap de setmana. El descobriment de la placa d’un nou carrer amb el nom de Calaf. Jordi Badia la va destapar juntament amb l’alcalde de Soual, Jean-Luc Alibert. Van estar acompanyats pel conseller regional, Bernard Carayon, i el president de la comarca, Silvain Fernandez.

L’acte es va cloure amb els discursos institucionals durant els quals, Jordi Badia, va proposar aprofitar el desè aniversari per “fer un pas més enllà i que aprofundim en les nostres relacions d’amistat i fraternitat. Crec que tenim molts àmbits en les quals créixer i que els hem d’explorar”.

Tota la delegació calafina, juntament amb els ciclistes, va participar en un darrer àpat amb plats típics del territori que es va cloure amb un intercanvi de regals.

 

Soual a Calaf

L’Ajuntament de Calaf, juntament amb diverses entitats, ja treballa en l’organització dels actes que tindran lloc el cap de setmana del 3 i 4 de juny. Serà llavors quan un delegació de soualesos correspondrà amb una visita per tancar els actes de commemoració del desè aniversari de l’agermanament.

Serà la cloenda de la celebració dels 10 anys d’agermanament entre Calaf i Soual. Durant aquesta dècada s’han fet diverses trobades de caire social, cultural i esportiu que han servit per estendre la col·laboració i el coneixement mutu.