Socialistes lamenta l’aliança del PDECat i ERC pels càrrecs de confiança de l’Ajuntament

60

La polèmica pel fitxatge dels alcaldes de Castellolí i Veciana com a nous càrrecs de confiança del govern d’Igualada continua. El grup municipal dels Socialistes d’Igualada censura les explicacions donades per l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i denuncia l’aliança entre el PDECat i ERC en defensa d’aquesta acció.

En un primer comunicat, el PSC va demanar explicacions a Marc Castells i després que aquest s’hagi pronunciat considera que “no ha aclarit absolutament res del perquè es fitxen dos alcaldes de la comarca amb un sou de 50.000 euros anuals per exercir de càrrecs de confiança del govern del PDECat a la ciutat”. Socialistes d’Igualada assegura que l’alcalde “ha llençat pilotes fora i no ha donat cap argument convincent que justifiqui la decisió”. El grup socialista afirma que és “poc ètic que un Ajuntament com el d’Igualada fitxi dos alcaldes d’altres municipis com a càrrecs de confiança per la barreja de responsabilitats institucionals que això suposa”. Recorden a Castells que “actuacions com aquesta allunyen la ciutadania de la política”.

Al mateix moment que lamenten “el paper galdós de Marc Castells en intentar justificar el que és injustificable”, els Socialistes troben “tan o més galdós, el paper d’ERC en defensa del fitxatge de l’alcalde de Castellolí, Joan Serra, que és d’ERC, i no el de Veciana, Jordi Servitge, que és del PDECat”. El grup socialista demana a ERC que “es pronunciï sobre si troba ètic fitxar alcaldes de la comarca per fer de càrrecs de confiança al govern de la ciutat, més enllà de si són del seu partit o no”. El PSC considera que “defensar només un dels dos fitxatges perquè és un alcalde d’ERC, demostra una nefasta simplicitat dels republicans a l’hora d’afrontar el debat polític d’aquesta decisió inèdita”.

Alhora, el grup socialista vol tornar a recordar que “el govern de Marc Castells és el govern amb més càrrecs de confiança de la història d’Igualada amb un total de quatre persones fitxades amb una despesa de gairebé 200.000 euros anuals gastats en, només, quatre sous”. En aquest sentit, asseguren que Castells “ha quedat desacreditat de tot el que deia quan era a l’oposició quan, amb demagògia, feia una crítica aferrisada als càrrecs de confiança”. El PSC torna a requerir al PDECat quina serà exactament la dedicació dels alcaldes de Castellolí i Veciana a l’Ajuntament d’Igualada i si deixaran de ser alcaldes del seu municipi o no.