Socialistes d’Igualada denuncia sorolls a l’entorn del nou Aldi i titlla de mentider l’Alcalde

46

xIMG_4644-copia.jpg

Socialistes d’Igualada (SdI) ha denunciat aquesta setmana que “diversos veïns i veïnes de l’entorn de l’Estació d’Autobusos han fet arribar les seves queixes pels sorolls que provoca el nou supermercat Aldi”. Els regidors socialistes han pogut comprovar com l’impacte acústic dels aparells de refrigeració “són molt superiors als que va prometre, al seu moment, el govern de CiU i ERC”.
El grup socialista recorda que ja va advertir de les incomptabilitats de situar una gran superfície comercial a pocs metres dels habitatges i que per això la planificació urbanística d’aquella zona era residencial i no comercial, cosa que van canviar CiU i ERC amb la requalificació a mida que van fer pels interessos de l’Aldi.
Socialistes d’Igualada vol fer arribar la veu dels veïns i “demanar explicacions a CiU pels sorolls que la nova implementació comercial provoca i també per les molèsties que els veïns de la zona tenen amb els camions de càrrega i descàrrega, ja que es fa pel carrer del Bisbe Perelló, que és l’únic que té habitatge, enlloc d’efectuar-se per una altra banda de l’edifici”.
Pels Socialistes tot plegat respon a una “deixadesa per part del govern de CiU que al seu moment va prometre que vetllaria per la compatibilitat de la instal·lació amb els veïns i ara ho ha deixat abandonat”. Pel grup socialista això demostra “una manca de planificació i una manca de seguiment del projecte del supermercat per part de CiU i ERC” i demanen una “revisió dels procediments que s’han seguit amb l’objectiu de reduir l’impacte acústic de la instal·lació”.
D’altra banda, des de Socialistes d’Igualada lamenten “el silenci del govern de CiU després de denunciar les mentides que Marc Castells, Àngels Chacón i Jordi Pont han dit durant tot l’any passat quan asseguraven que la construcció de l’Aldi de l’Estació es feia per traslladar-hi el de les Comes i que en cap moment es perjudicaria el petit comerç perquè era un simple trasllat”. Passades tres setmanes s’ha pogut comprovar com “això no és cert i el de les Comes continua obert, el que pel grup socialista representa una mentida flagrant de CiU i una ampliació de la superfície comercial de la ciutat”. Per això consideren que és “un atac a la resta del comerç de la ciutat, ja que per tenir més supermercats els igualadins no menjaran més”. A més, recorden que “la resta del comerç de la ciutat no compta amb requalificacions urbanístiques a mida com si que han tingut Aldi i, fa tres anys, Mercadona”.