Socialistes d’Igualada denuncia comentaris xenòfobs de Plataforma sobre dos membres de la llista

54

cal font.jpg

El candidat Jordi Riba ha contestat aquest dijous amb contundència la publicació de Plataforma x Catalunya al Facebook en què acusa els Socialistes d’Igualada (PSC-CP) d’incloure “islamistes a la seva llista per un grapat de vots”. Acompanyat de bona part dels membres de la candidatura, entre ells l’exalcalde Jordi Aymamí, Riba ha anunciat que el partit denunciarà davant la justícia la formació que ha fet els comentaris “xenòfobs i racistes”. “No deixarem que quedin impunes”, ha assegurat.
La candidatura socialista ha volgut convocar als mitjans al marge de la campanya electoral per denunciar públicament que els comentaris de Plataforma x Catalunya sobre Jehane El Ghorri i Hayssam El Dabete “són totalment inadmissibles”. Riba ha afirmat que “el nostre partit sempre ha volgut ser un reflex del conjunt de la ciutadania i la millor manera de fer-ho és incloent persones de totes les procedències i condicions socials. Per això, no pensem tolerar actituds xenòfobes ni racistes d’alguns, fruit de la seva por i la covardia davant la complexitat de la nostra societat”.
El candidat socialista ha assegurat que per a la formació que encapçala “la democràcia és un valor del tot prioritari”. Ha manifestat que Plataforma s’equivoca intentant treure rèdit electoral d’aquest tipus de comentaris i que “si algú no està d’acord amb el nostre posicionament preferim que no ens voti perquè, per a nosaltres, per damunt de tot, hi ha el respecte a totes les persones de la ciutat” , ha dit.
Candidats preparats
Igualment, Riba ha explicat que els dos membres de la llista als qui Plataforma insulta són persones molt preparades: “Jehane El Ghorri és una jove universitària amb un expedient acadèmic brillant que lliurament s’ha compromès políticament amb la nostra llista per fer que la nostra ciutat sigui millor i Hayssam El Dabete és un pediatra que ha atès un gran nombre de nens i nenes de la nostra ciutat”.
Per al candidat socialista, el comportament de la formació que encapçala Robert Hernando representa “una actitud política miserable”. Per això ha demanat a totes les forces polítiques de la ciutat que, al marge de les diverses ideologies, comparteixen aquests principis de respecte i democràcia “una posició unitària en el rebuig frontal i absolut del racisme i la xenofobia”.