Socialistes d’Igualada acusa CiU de jugar a la confusió davant les contractacions al Campus

43

psc.jpg

Després de destapar, fa una setmana, la contractació de l’exregidor de CiU Jordi Segura com a professor al Campus Universitari pocs dies abans de deixar l’Ajuntament, Socialistes d’Igualada lamenta que les explicacions que han donat Segura i la directora del centre i també exregidora de CiU Anna Bacardit no hagin aclarit res i l’únic que hagin provocat hagi estat augmentar la confusió sobre l’assumpte. Ja que Segura i Bacardit no han contradit cap de les acusacions del comunicat dels Socialsites i han desaprofitat l’oportunitat d’aclarir la situació, es demana que l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ofereixi explicacions a la ciutadania sobre aquest fet que es va produir sota el seu primer mandat i amb dos regidors de CiU implicats.
En el mateix assumpte, expliquen des del PSC, “durant aquesta setmana diverses persones han fet arribar a Socialistes d’Igualada que un familiar directe d’una regidora de CiU del mandat 2011-2015 i amb responsabilitats directives al Campus Universitari ha estat contractat els últims mesos pel mateix Campus, el qual augmenta la urgència de les explicacions que el govern hauria de donar”.
Vist que no es clarifiquen els fets, sinó que tot el contrari amb explicacions sense contingut i confuses, Socialistes d’Igualada trasllada diverses preguntes concretes a Marc Castells i el govern de CiU i ERC 2011-2015, sota el qual es van fer les diverses contractacions:
1- Quin criteri va fer servir el Tribunal en el qual hi havia la senyora Anna Bacardit per escollir el senyor Jordi Segura com a professor, tot i no tenir experiència com a docent universitari?
2- Per què la senyora Bacardit i la resta del Tribunal van descartat els altres candidats amb experiència en diverses universitats catalanes i espanyoles per ser professors del Campus?
3- Si les proves es van fer el 7 i 8 de maig, es confirma que el senyor Jordi Segura i la senyora Anna Bacardit encara eren companys de govern en el moment de realitzar l’avaulació?
4- Per què el senyor Segura nega que sigui un contracte a jornada completa quan les bases del concurs especifiquen que és un contracte a jornada completa de 37,5 hores setmanals?
5- És cert que els darrers mesos el Campus Universitari ha contractat un familiar directe d’una exregidora de CiU amb responsabilitats directives al centre?
6- Quina publicitat s’ha fet de la plaça que ha acabat adjudicant-se a aquest familiar directe de l’exregidora de CiU?
7- Què hi tenen a dir els grups municipals de CiU i ERC, ja que compartien govern mentre va passar tot això?
8- L’alcalde d’Igualada Marc Castells coneixia aquest assumpte abans de que saltés als mitjans de comunicació?
9- L’alcalde d’Igualada Marc Castells considera que és ètic el que ha passat?
10- L’alcalde d’Igualada Marc Castells adoptarà alguna mesura al respecte o donarà explicacions?
D’altra banda, Socialistes d’Igualada també vol posar en evidència el malestar que està provocant aquest afer entre la ciutadania i els professors del Campus Universitari i demana que el govern de CiU, i també ERC, donin explicacions el més ràpid possible perquè l’assumpte no afecti la reputació del centre. Socialistes d’Igualada vol creure que no hi ha hagut tractes de favor en les contractacions però considera que són massa casualitats juntes i per això demana que Marc Castells respongui les preguntes que se li plantegen per aclarir la situació.