Sis consells per preparar la tornada a l’escola

109

laura-castilloEl nou curs escolar està a la cantonada, ha arribat el moment de començar la rutina i petits i grans hem de recuperar els hàbits perduts durant les vacances.

Avui us donem sis consells que us ajudaran a fer més amena la tornada a l’escola:

  • BON CLIMA FAMILIAR

Transmetre el positivisme, la confiança, la tranquil·litat i la seguretat que els petits de casa necessiten percebre. Saber escoltar i empatitzar amb les pors, dubtes i amb les expectatives dels nens.

  • ESTABLIR RUTINES

Incorporar els nous horaris per llevar-se, dormir, alimentar-se i jugar de manera progressiva.

  • TREBALLAR RESPONSABILITAT

Els utensilis escolars, les tasques, les hores d’estudi a casa són responsabilitat dels nens. El fet de derivar tasques el reben com una mostra de confiança, els fa sentir útils i capaços de fer coses per a ells mateixos.

  • MOTIVACIÓ

El moment de comprar llibres i material escolar és un bona oportunitat per treballar la motivació. Deixem que siguin ells els que triïn l’estoig, la carpeta, l’agenda, els bolígrafs o la motxilla que més els agradi.

Preparar a casa un espai tranquil i acollidor on ells puguin realitzar les seves tasques escolars també pot ser una molt bona eina de motivació.

tornada-escola-consells-veuanoia

  • SALUT FÍSICA

Procurar que l’alimentació sigui l’adequada. Fer una revisió de vista i oïda, per tal d’evitar possibles problemes escolars d’origen físic.

  • ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Escollir-les en funció dels gustos i interessos dels infants. En aquestes els nens poden adquirir coneixements de forma divertida i a més, són una molt bona manera de que aquests es relacionin amb altres companys que no siguin els de la seva pròpia aula.

Laura Castillo Grado, Llicenciada en Pedagogia. Especialitzada en Diagnòstic i Intervenció en Neuropsicooedagogia. Directora d’Impuls neuropsicopedagogia.