“Setmana de la Llibertat”, l’editorial de La Veu de l’Anoia

8

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat per demà dissabte una gran manifestació a Barcelona per protestar per l’empresonament de vuit consellers del govern i dels presidents de les dues entitats, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament. Es tracta de repetir, una vegada més, una concentració multitudinària com la que s’ha viscut amb motiu de cada Diada Nacional.

Les entitats sobiranistes, en el moment més delicat que viu Catalunya des de la recuperació de la democràcia, esperen que demà hi hagi més d’un milió de persones al carrer Marina de Barcelona. Una nodrida representació d’anoiencs hi serà present.

La manifestació serà el moment àlgid del que s’ha batejat com “Setmana de la Llibertat”, que també va viure dimecres una “aturada de país”, convocada per la Intersindical-CSC, amb desigual seguiment a la comarca. Cassolades i encartellades no han faltat aquests dies, al mateix temps que el sempitern discurs preelectoral torna a ressorgir amb motiu de les eleccions del 21D, que gairebé tothom coincideix a reconèixer com un plebiscit de cara la independència o la permanència a Espanya. Venen setmanes en les quals l’habitual clima prenadalenc haurà d’anar acompanyat, un temps més, d’un àlgid debat polític, però l’ocasió s’ho val.

Les mobilitzacions per una causa justa són sempre benvingudes, i malauradament necessàries quan a l’altra banda no existeix més que el silenci volgut, o la resposta desproporcionada, com hem pogut veure tots. Més enllà dels efectes que el seguiment de la manifestació de demà puguin tenir, el més important ara és l’alliberament del nostre Govern i dels “Jordis”, i el retorn a casa del Govern exiliat, de manera que les eleccions del 21D es puguin afrontar amb igualtat de condicions, i amb els referents de totes les opcions polítiques en llibertat. Us volem a casa!