La basílica de Santa Maria acull un concert amb les Orquestres Wolverhampton

31

Aquest divendres a les 9 del vespre a la basílica de Santa Maria tindrà lloc un concert a càrrec de les Orquestres de Wolverhampton que interpretaran obres de Bach, Mozart, Beethoven, Berstein…

Wolverhampton es troba al centre d’Anglaterra, a 30km al nord-oest de Birmingham.  Wolverhampton va rebre orgullosament l’estatus de ciutat de la Reina Elizabeth II l’any 2000. Durant molts anys va ser un centre important en la producció d’acer, motocicletes, autobusos i metall esmaltat. Aquestes indústries han sigut reemplaçades per la indústria de la construcció,  la fabricació de pneumàtics  i diverses indústries de servicis.

El “Wolverhampton Music School” és el centre d’una gran varietat d’activitats musicals. Cada setmana més de 600 nens participen en bandes, orquestres i altres conjunts. Aquests inclouen quatre orquestres de corda, dues orquestres simfòniques, dues bandes de vent, una orquestra de vent i molts petits grups de música de cambra. Els nens assisteixen a les escoles normals de dia on reben classes amb els professors de l’Escola de Música.

La “Wolverhampton Youth Wind Orchestra” i la “Wolverhampton Youth Orchestra” es reuneixen setmanalment per assajar els divendres i els dissabtes, respectivament. Els músics de tots dos grups tenen edats entre els catorze i els dinou anys i gairebé tots van a l’escola a Wolverhampton. Les dues orquestres han realitzat molts tours per l’estranger, sent els més recents els celebrats a Polònia, Malta, Espanya, Àustria, Portugal, República Txeca, Eslovàquia, Estònia, França, Alemanya, Suïssa, Eslovènia i Itàlia.

Programa del concert
Youth Orchestra
Conductor – Keith Sedgebeer
– Overture “The Magic Flute” (Mozart)
– Concerto in D Minor for Oboe and Violin (J S Bach)
– Symphony No. 1 in C Major (Beethoven)

Youth Wind Orchestra
Conductor – Ian Brailsford
– Eve of War (Wayne)
– Overture “Candide” (Bernstein)
– Fantasy on British sea songs (Langford)
– The Perfect Fool (Holst).

L’entrada al concert és lliure.