Sant Martí de Tous, a punt per al FesLleCat

52

sant-marti-tous-llegende-imatge4-turismecatala.jpg

Sant Martí de Tous acull aquest cap de setmana la 6a. edició del Festival de Llegendes de Catalunya.
Tots els racons i els carrers dʼaquest municipi seran lʼescenari de les històries i les llegendes més populars dels Països Catalans.
Aquest esdeveniment compta per una banda amb la participació popular de la vila i per una altra banda d’un equip d’artistes professionals que conjuntament són els protagonistes dʼun cap de setmana que reuneix a Sant Martí de Tous la presència dʼunes 4.000 persones.
Lʼactivitat principal dʼaquest esdeveniment és lʼApagada de Misteri que cada any aplega més de 1000 assistents als peus del castell de Sant Martí de Tous. El poble apaga l’enllumenat públic, durant la nit del dissabte dia 4 de juliol, i il·lumina tot el casc antic amb més de 6000 espelmes que marquen un recorregut de llegendes misterioses i que culminen amb una última llegenda que enguany interpreta l’actor Isak Ferriz i convida a tots els assistents a cremar les seves pors i angoixes dins la Caldera de Tous.
Els Racons de Llegenda és lʼacte central del Festival de Llegendes de Catalunya. Durant la tarda del dissabte milers de persones visiten els diferents escenaris del poble on aquest any sʼescoltaran llegendes de l’Alguer, Tossa de Mar, la Vall de Castellbò, Valls, Caldes de Montbui i Sant Martí de Tous. L’èxit d’aquesta proposta ha fet doblar la programació també pel diumenge al matí.
Repeteixen en l’esquelet però sempre amb nous continguts Dones D’aigua, llegendes coreografiades de dansa, Castells Llegendaris, representacions teatralitzades, Tous és Llegenda amb la incorporació del capgròs de la Cérvola Blanca i des del 2014 hi ha L’Altaveu popular, una mostra de representacions de diverses localitats de Catalunya que estan estretament lligades o relacionades a les seves llegendes.
A part de les activitats que vertebren i consoliden el Festival any rere any, en cada programació presenten novetats o modificacions per mantenir viu el Festival. Per aquest motiu el FesLleCat busca les complicitats de les diferents propostes artístiques que hi ha dins el panorama de la cultura popular i tradicional de Catalunya. Cal destacar que enguany es reforcen amb un total de 4 activitats per al públic adult, sumant: Viatge Estrafolari, Llegendes Adulterades i el Sommelier Musical.