Salvador Esteve

49

jaume singlaNo tinc per costum posar la mà al foc per cap polític… o per cap periodista. No en tinc costum perquè al llarg de la meva vida, he patit nombroses decepcions per part de persones a les que creia bones i honrades i m’han demostrat que no ho eren. Per això quan hi ha notícies d’investigacions policials contra determinades persones representatives, tinc el costum d’esperar i veure per tal de no “ficar la pota”. És la millor manera de mantenir la credibilitat, requisit indispensable per a qualsevol persona que es dediqui al periodisme.

Avui però, no seré fidel als meus costums. Avui em mullo per una persona que està patint un tracte injust: Salvador Esteve, exalcalde Martorell –en dues etapes diferents- i expresident de Diputació de Barcelona.

Vull manifestar públicament la meva confiança en Salvador Esteve. Tothom qui el coneix sap que és un home bo i que és també un gestor honrat. Molt honrat i, fins i tot, discret. Salvador Esteve mai ha utilitzat el seu càrrec d’alcalde Martorell per escalar en l’escalafó institucional i polític, ni s’ha encastellat per mantenir-se en el càrrec quan hi ha hagut negociació entre partits polítics per arribar a un consens per a formar el govern, ja sigui de l’ajuntament de Martorell, al Consell Comarcal o la Diputació de Barcelona.

A Salvador Esteve li ha tocat per dues vegades –un cop a l’ajuntament i un altre a la Diputació- de substituir un socialista al front de la institució. Sempre ha fet una transició modèlica, sense escudar-se mai en allò tan tòpic de “l’herència rebuda”. Tingués el càrrec que tingués, mai s’ha escudat en problemes d’agenda per no quedar amb un amic o per negar la salutació en públic a un periodista.Per això trobo tan horrorós que avui dijous al migdia –quan escric aquesta columna- en Salvador Esteve estigui obrint noticiaris només per tapar la vergonya de la sentència del cas Gürtel. Els catalans ja comencem a estar farts de ser utilitzats com a ase dels cops cada vegada que el PP –el partit més corrupte d’Europa- necessita desviar l’atenció dels ciutadans.

Em sap greu que es vulgui embrutar una trajectòria neta, honesta i sincera.

El joc brut, les martingales i els “esto te lo afina la fiscalia” estan convertint l’Estat Espanyol en un podrimener insuportable. Insuportable per als catalans que som els que ens en emportem les garrotades…. policials, judicials i periodístiques.

Des d’aquí el meu homenatge públic i la meva confiança a Salvador Esteve i als altres presos polítics catalans que pateixen la (in) justícia espanyola.

Jaume Singla