Salut: L’acne sota control

22
Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

Sabies que encara que hàgim deixat enrere la pubertat fa ja anys, els brots d’acne poden arribar a qualsevol edat, fins i tot a partir dels 40?

Un dels motius del perquè poden sorgir aquests brots és el canvi de temperatura i d’estació. La pell s’adapta a aquests factors ambientals generant, de vegades, reaccions irritants com són els granets i fins i tot l’acne.

Segons els experts en èpoques de canvis de temperatura, sobretot després de l’estiu, la dermis té una capa de cèl·lules mortes molt més gruixuda del normal pel hi ha una major obstrucció dels porus.

Per això és molt important programar una profunda neteja facial en un centre d’estètica al final de cada època estacional, com per exemple ara després de l’estiu, per aconseguir alliberar el fol·licle sebaci acabant amb una lleu exfoliació.

Altres dels motius que poden ser la causa d’un brot d’acne són la mala alimentació, l’estar vivint una temporada d’estrès elevat o el tabac. Aquestes situacions desequilibren la fisiologia de l’organisme amb el que els bacteris troben al nostre cos una sola fèrtil per desenvolupar-se sense impediments.

Sens dubte, les pells grasses són les més propenses a patir aquesta afectació, però avui en dia després de molts estudis i proves amb productes cosmètics, els dermatòlegs tenen clar que si es pot solucionar.

Les claus del tractament a casa

Hem de tenir una ben establerta i respectada rutina que incorpori una neteja profunda de la pell, fent una exfoliació, com a mínim, dues vegades per setmana. A continuació aplicar diàriament un gel purificant i estendre una crema tractant per eliminar els grans i punts negres, sense obviar, durant tot l’any, un bon protector solar.

És molt important també que, tot i que tinguem granits resistents que encara hi són, mai s’haurien tocar, evitant durant la seva aparició el realitzar l’exfoliació ja que amb ella es desplaçarien els bacteris per la cara de forma descontrolada.


Finalment, hem de tenir en compte que l’ús de productes inadequats -que taponin de forma persistent els poros- o certs hàbits com no eliminar el maquillatge al anar a dormir, no netejar la pell amb regularitat o l’elecció de cremes olioses, amb alt contingut d’oli, poden afavorir la formació d’acne, així que és imprescindible triar-los amb cura, comprant aquells que tinguin la premissa “no comedogènic” o “oil free”.

Acne … .¿Homes o dones?

Si volguéssim dir si són els homes o les dones els que pateixen els brots d’acne ho tindríem clar, els homes tenen una major predisposició a patir aquest problema.

La causa és el seu sistema hormonal, mitjançant el qual la producció de sèu és més activa. La seva major afectació la patiran en l’adolescència al contrari de les dones, que solen tenir un tipus d’acne més persistent, a partir dels 30 anys.

Mentre que en els joves l’acne es presenta en general a la zona T, al davant i nas, amb barbs i punts negres, en l’acne adult és més freqüent que aparegui a la zona U (els angles mandibulars, la zona peribucal i el coll) provocant lesions de tipus inflamatòries.

Les claus del tractament en el centre d’estètica

Del que es tracta és d’aconseguir la remissió definitiva de l’acne, l’ideal és atacar el bacteri responsable i estimular la resposta cicatritzant de l’organisme. L’espectre de llum làser IPL l’elimina en forma indolora i no invasiva, és l’avenç tecnològic que ofereix un tractament ràpid i eficaç.

En L’INSTITUT YVETTE PONS disposem de Venus Versa és l’únic làser IPL de mercat de 4t generació amb pols quadrat. La seva exclusiva tecnologia permet realitzar tractaments eficients amb resultats òptims i total confort i seguretat del pacient. Venus Versa permet tractar l’acne actiu.

La seva tecnologia és més segura que la resta de làsers del mercat. El tractament és indolor gràcies al seu sistema patentat de cooling.

Tens la possibilitat de provar la seva efectivitat més a prop del que t’imagines.

Llueix una pell radiant i sense acne començant teu tractament avui mateix.

Yvette Pons