Roger Roca es va imposar a la primera Reis Race d’Igualada
R

8 de gener de 2013

reisrace_sortida.JPG Els Moixiganguers d’Igualada van posar una cirereta més a la Festa de Reis d’Igualada, amb la celebració de la primera edició de la Reis Race. Uns 370 corredors –la meitat de fora de l’Anoia- van poder gaudir d’un insòlit recorregut urbà que portava als participants per diversos espais i edificis emblemàtics de la ciutat. El guanyador d’aquesta cursa de 10 km ha estat l’igualadí Roger Roca. Els Moixiganguers d’Igualada van aportar valor afegit a la Festa de Reis, una de les més significatives del calendari festiu local i una de les celebracions de la festivitat de Reis més emblemàtiques del país, amb l’organització de la primera edició de la Reis Race. Una cursa diferent. Una cursa especial. Una cursa que va portar als 370 corredors inscrits –la meitat provinents de fora de l’Anoia- per l’interior de diversos espais i edificis singulars, com el claustre de l’Escola Pia, l’Escorxador, l’Asil del Sant Crist i el local d’assaig dels Moixiganguers, Cal Tabola. Els corredors, que en finalitzar la cursa van destacar l’originalitat d’aquest traçat, també van córrer pel genuí barri adober del Rec. El guanyador absolut de la cursa ha estat l’atleta igualadí Roger Roca (Roger Roca Running), que ha recorregut els 10 quilòmetres en 32 minuts i 34 segons. En segona posició ha quedat el també igualadí Albert Moreno (Roger Roca Running), amb un temps de 33:09, i en tercera posició Joan Rosich (Club Atletisme Santa Coloma de Quer), amb 34:38. Pel que fa a la classificació femenina, la primera classificada ha estat Jackeline Gómez (Trotaplanas), amb un temps de 42 minuts i 25 segons, seguida de Florence Bertholet (Slop. Cat. Sabadell) amb un temps de 44:06 i Caroline Hammargren, en 44:12. Els primers castellers classificats van ser Ismael Molina, dels Xiquets de Reus, i Cristina Gabarró, dels Moixiganguers d’Igualada. Podeu consultar la classificació a www.reisrace.cat El pas de la cursa pels carrers d’Igualada va despertar molta expectació entre els igualadins, en una jornada de festa tan arrelada a la capital de l’Anoia, en què milers de persones acudeixen a la tradicional Fira de Reis, la més antiga de Catalunya. Gent d’arreu va animar els corredors al llarg del recorregut, amb imatges curioses com la dels avis residents de la llar del Sant Crist, alenant als corredors, que van endur-se, com a obsequi per la seva participació a la Reis Race, una ampolla de cava i un tortell, un dels altres aspectes originals d’aquesta cursa. Amb la Reis Race, els igualadins tenen un nou atractiu en la celebració de l’emblemàtica festivitat de Reis i els aficionats al running tenen una nova cita en el calendari de les curses més interessants de l’any. Els Moixiganguers d’Igualada, organitzadors de la Reis Race, han valorat molt positivament la primera edició de la cursa, agraint la participació dels 370 corredors i la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, Patronat d’Esports, Escola Pia, Asil del Sant Crist, Ateneu Igualadí, Club Atlètic Igualada, Protecció Civil, Digitrack Media, Creu Roja, Caldo Aneto, Fruits Secs Torra, Forn Alemany, Cava Vallformosa i dels més de 70 voluntaris.