La Residència Pare Vilaseca celebra el 30è aniversari

78

Aquest dimecres, 17 de maig de 2017, la Residència Pare Vilaseca ha celebrat el seu 30è aniversari amb una reeixida jornada de portes obertes i actuacions musicals, emmarcada dins els actes de la setmana de la Primavera Gran d’Igualada. L’acte ha comptat amb la presencia d’autoritats de la ciutat d’Igualada i la comarca, professionals i residents del centre, i nombroses persones que, al llarg d’aquestes tres dècades han participat en la posada en marxa i consolidació d’aquest centre.

La celebració s’ha iniciat a les 11 del matí amb la inauguració per part de l’Alcalde d’Igualada i President del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI), Marc Castells, de l’exposició de fotografies dels 30 anys d’història d’aquest centre inaugurat l’any 1987 com a Fundació Municipal i adscrit des de l’any 2004 al CSSI. L’exposició d’imatges s’ha ordenat cronològicament i està repartida pels passadissos del centre, començant a la planta groga i continuant per la lila, verda, rosa, blava i sala d’actes. Romandrà exposada fins el dia 17 de juny.

Seguidament hi ha hagut actuacions musicals simultànies en 4 punts diferents dels jardins del centre, per part d’Igualada Latin Jazz Band, Doxy, Red Pèrill i Javier Gavara. Igualada Latin Jazz Band és un grup de jazz format per Ferran Fuster (Saxo tenor i alt), Alcides Rodriguez (bateria), Pol Sanchez (guitarra), i Jordi Porcar (baix). Doxy és un grup de jazz d’acompanyament format per Publio Delgado, Guim Garcia i Guillermo Prats, amb saxo, guitarra i contrabaix. Red Pèrill ha comptat amb Marc Mateu al teclat i veu. Javier Gavara, guitarrista i professor del Conservatori de Música d’Igualada, ha actuat amb guitarra amplificada.

En acabar els parlaments s’ha procedit a l’entrega de premis a la persones ateses amb més antiguitat al centre, la Sra. Rosa Caballé i el Sr. Albert Moix i Font, a les persones amb més edat del centre, el Sr. Evaristo Caballero, de 99 anys, i la Sra. Antònia Ferrando, de 103 anys, a una resident la família de la qual va fer una donació per construir la residencia l’any 1987, la Sra. Rosa Rosich, a la treballadora amb més antiguitat, Sra. Manuela Roblas, i a dos treballadors del CSSI que han guanyat el sorteig d’un obsequi. Per finalitzar, tots els assistents han gaudit d’un aperitiu preparat per l’equip de cuina de la residència i amenitzat amb música jazz d’acompanyament.