Reportatge de salut: Quines són les lents de contacte ideals?

63

contact-lensLes lentilles més recomanables durant l’estiu són les Lents de Contacte DIÀRIES.

Durant aquests mesos anirem a la platja o a la piscina, de manera que les lents es poden contaminar més fàcilment.

Estem exposats a temperatures més elevades i l’acció dels aires condicionats, factors que tendeixen a ressecar les lents de contacte i reduir el seu nivell d’hidratació. I en ocasions estem gaudint de les vacances en llocs on ens resulta difícil mantenir una bona higiène de les lents de contacte.

Així doncs, unes noves lents de contacte en cada ús ens evita la majoria d’aquests problemes.

Hem de netejar les lents de contacte de manera diferent durant l’estiu?

Les temperatures elevades a les que estem exposats durant aquesta època de l’any, ens obliguen a extremar les precaucions higièniques de les lents de contacte, de l’estoig i dels nostres ulls.

– Netejar les lentilles després de cada ús, recomanable després de treure-les.

– Netejar l’estoig cada vegada que treus les lentilles, amb el mateix líquid desinfectant i deixant-lo eixugar a l’aire.

– Deixar respirar l’ull, esperant mitja hora a l’aixecar-se pels matins, i traient-les mitja hora abans d’anar a dormir.

Podem banyar-nos al la platja o piscina amb les lents de contacte posades?

En principi és recomanable no fer-ho, per evitar possible contaminació de les lentilles, irritacions i infeccions, entre elles la conjuntivitis.

Les substàncies químiques presents en l’aigua de la piscina i de la sal marina, solen ser la causa de moltes conjuntivitis irritatives, víriques o bacterianes típiques de l’estiu.

Però en el cas que degut a una graduació elevada s’hagin de portar durant el bany, millor que tinguis en compte les següents recomanacions:

– Les lents de contacte diàries són les més segures si les llences un cop acabat el bany. Recomanable fer un bany ocular amb sèrum fisiològic després.

Si utilitzes lents i durant la teva estància a la platja les tens a l’estoig (a la tovallola, al cotxe…), només arribar a casa neteja-les i canvia el líquid, ja que les altes temperatures disminueixen les propietats antibacterianes d’aquest.

– No et treguis les lents de contacte només sortir de l’aigua, dóna un temps per a que la ent s’hidrati amb la llàgrima de l’ull.

– Per a prevenir la irritació i els contagis a l’ull, el millor és utilitzar ulleres per nedar i bussejar a sobre de les lents de contacte.

Captura de pantalla 2016-07-11 a la(s) 12.54.45