Repassem la trajectòria de la nova consellera de Salut: Alba Vergés

858

El president Torra ha nomenat dues igualadines com a conselleres del nou Govern. D’una banda, Alba Vergés (ERC) com a nova consellera de Salut, substituïnt Toni Comín, i de l’altra, la regidora igualadina Ángels Chacón (PDeCAT), fins ara directora general d’Indústria, serà també la nova consellera d’Empresa.

Alba Vergés i Bosch, 39 anys

Nascuda a Igualada l’any 1978, és llicenciada en Economia per la Universitat de Barcelona i Enginyeria tècnica en informàtica i gestió per la Universitat Oberta de Catalunya.

Actualment és secretària quarta del Parlament de Catalunya, càrrec que abandonarà quan es faci el nomenament oficial de tots els consellers i conselleres, probablement aquest dissabte.

Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) des del 2011, després d’haver estat la número 3 de la llista a les eleccions municipals a Igualada. Presidenta de la secció local d’ERC d’Igualada des del 2012. És secretària de salut, benestar i ciutadania per ERC.
També va ser diputada de la X i l’XI legislatures (2012-2017).

Ha treballat com a administrativa a la delegació del Col·legi Oficial d’Agents Comercials de Barcelona a l’Anoia. A l’empresa privada, ha treballat com a programadora júnior al sector de les tecnologies de la informació i la comunicació, desenvolupant programari de gestió de botigues de roba.

Ha estat cap d’administració, comptabilitat i finances del Consorci Sociosanitari d’Igualada (2008-2012), una entitat pública local que gestiona diferents centres per a la gent gran, incloent-hi una residència, centres de dia, un hospital de dia per a malalts d’Alzheimer, pisos amb serveis i un servei d’atenció domiciliària a Igualada i a tota la comarca de l’Anoia.