Els Reis d’Igualada passen desaparcebuts pel Consell de Patrimoni Històric
E

16 d'octubre de 2016

reis-igualada-patrimoni-veuanoiaNo sembla que els Reis d’Igualada tinguin bons parents a Madrid. La setmana passada es va reunir el Consell de Patrimoni Històric, que va ser informat de la proposta del Govern d’Espanya de nomenar, d’entre les candidatures presentades, aquells elements que opten a ser reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Per aquest camí ja hi han passat, amb èxit, els Castells i la Patum de Berga.

 
Ja se sabia que hi havia una llarga llista de pretendents, alguns en llista d’espera… però és que entre les “candidatures presentades”, no hi apareixen els Reis d’Igualada, proposats al Govern d’Espanya per part de la Generalitat de Catalunya. No ens ha fet ni cas. De moment.

 
Curiosament, el govern de Rajoy ha proposat les “tapas” com “Manifestació Representativa de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”, de la mateixa manera que la Setmana Santa, els Carnestoltes i la Transhumància, segons que ha informat el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

 
Durant la reunió, que es va fer els dies 6 i 7 d’octubre a Avilés (Astúries), es va informar sobre les candidatures davant la UNESCO en curs: les “Festes de les Falles de València”, “Les Tamborades” i la candidatura internacional “la pedra seca”, liderada per Xipre i Grècia, en la qual també participa Espanya.

 
Així mateix, l’Institut de Patrimoni Cultural d’Espanya (IPCE) ha informat als membres del Consell de la investigació realitzada en l’últim any al voltant del Espart i les jornades internacionals que tindran lloc a Múrcia els dies 27 i 28 d’octubre.

 
En la seva 79 edició, el Consell de Patrimoni Històric ha acceptat la inclusió en la Llista Indicativa espanyola a la Llista de Patrimoni Mundial de la Humanitat de la UNESCO de la candidatura d’ “Els paisatges de l’olivar a Jaén”.

 
De la mateixa manera, ha aprovat la sol·licitud d’ampliació del Bé declarat Patrimoni Mundial “Monuments d’Oviedo i del Regne d’Astúries” per incorporar l’Església de Sant Salvador de Valdediós.

 
Durant els dos dies de la reunió es va informar al Consell de l’avanç de les candidatures espanyoles a la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO ja presentades. Atenció: “Menorca talaiòtica” i “Boscos de fagedes europeus’” i de la candidatura “Medinat Al Zahra”, en procés de presentació. Dels Reis d’Igualada, ni rastre, malgrat l’intens treball fet des d’Igualada amb el suport explícit del Departament de Cultura de la Generalitat.

Jordi Puiggròs

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Llegeixes els llibres que et regalen per Sant Jordi?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta