Realitat virtual i mercat immobiliari: “vaig llogar un pis a Igualada des de València”

74

Ja fa anys que la tecnologia ha arribat a tots els aspectes de les nostres vides i no només a nivell d’oci. Tots els sectors han acabat cedint a les últimes innovacions tecnològiques i el negoci immobiliari no n’és una excepció. Una de les tecnologies que ha entrat amb més força és la realitat virtual. Els tours en 360º permeten que el futur comprador o llogater pugui visitar i recórrer l’habitatge com si estigués allà, a través d’una experiència totalment immersiva, però des del sofà de casa seva, des de la feina o, amb el mòbil, des d’on vulgui i quan vulgui; sense presses ni pressions, sense desplaçaments i sense haver de coincidir amb l’agent immobiliari en un lloc a una hora determinada. Ho pot veure absolutament tot: cada racó de cada habitació.

Disposar d’aquesta tecnologia ja marca una diferència abismal respecte del procés tradicional per portar a terme una operació immobiliària. Fins ara només era un valor afegit, un servei extra que donà- vem als clients, però a Finques Rambles ja hem fet un pas més. La realitat virtual ja permet llogar un pis sense haver-lo vist personalment. “Vaig llogar un pis a Igualada des de València”, explica en Carlos S. G., un professional que ha vingut a Igualada a treballar. Ha sigut el nostre primer client a firmar un contracte d’arrendament per un pis que no havia visitat en persona.

Ens va conèixer a través d’un portal immobiliari, on va veure alguns pisos que li interessaven, entre els quals hi havia el que s’acabaria quedant. Després de sol·licitar més informació, en Pepe Ruiz, responsable de lloguers de Finques Rambles, es va posar en contacte amb ell. Van intercanviar uns quants correus i, finalment, es van trucar. És llavors quan en Carlos li diu que vol reservar un dels immobles que ha vist, el que més li ha agradat. Hi ha un problema, però: no li podem fer una reserva d’un pis que no ha vist. Ell insisteix: “És que sí que l’he vist. L’he vist en realitat virtual”. En Carlos entén perfectament aquesta reticència inicial a guardar-li el pis: “t’adones que és perquè s’estan fent les coses bé i que al darrere hi ha una empresa professional. Això dóna molta tranquil·litat”. Finalment, li fem la reserva i, a més, en Pepe li envia tota la documentació i el contracte d’arrendament per correu electrònic, reduint al mínim imprescindible els tràmits que haurà de fer presencialment.

Quan va començar a buscar pis a Igualada pensava que hauria de venir expressament des de València per fer visites tot i que “volia evitar-ho a tota costa perquè no podia, encara estava treballant allà”. Poder fer visites virtuals als pisos que teníem en lloguer li va evitar haver de fer aquest viatge, estalviant-li temps i diners. Com ell mateix afirma, li va facilitar la vida. Així doncs, abans de venir a Igualada ja havia fet la reserva de l’habitatge mitjançant transferència bancària i havia pogut llegir el contracte que venia a signar, de manera que els tràmits que va fer físicament no li van comportar més de 10 minuts, cosa que en el seu cas era d’agrair. Quan va veure el pis, aquest cop sí que en persona, “era exactament el que esperava”.

Ara que ja fa unes setmanes que viu al pis, assegura que està molt content i que no se’n penedeix gens d’haver-lo llogat així. Defineix la seva experiència com a “totalment satisfactòria i amb molta seguretat” i en destaca la comoditat de poder fer tots els tràmits des de casa. Aquest és el primer cas en què hem pogut fer servir tot el potencial de la tecnologia 360º però, tenint en compte els bons resultats obtinguts, estem segurs que és només el primer de molts que vindran.

 

Jordi Marcè