Ràdio Igualada guanya un premi nacional pel projecte d’audioguia Igda.cat
R

5 d'abril de 2018
El director de Ràdio Igualada, Xavier Dàvila, en la presentació del projecte a l’Ajuntament d’Igualada.

Ràdio Associació de Catalunya ha fet públic aquest dijous, 5 d’abril, en una roda de premsa a Barcelona, el veredicte del jurat dels Premis Ràdio Associació 2018. L’audioguia Igda.cat, impulsada per l’emissora municipal Ràdio Igualada, ha guanyat el premi en la categoria d’Innovació.

El jurat ha valorat la capacitat del projecte de convertir una secció de ràdio sobre el patrimoni arquitectònic i històric de la capital de l’Anoia, en format d’audioguia i amb un suport webapp dissenyat per l’empresa igualadina Instint.net. La secció de l’historiador de l’art David Martínez s’ha sabut transformar en una eina àgil i útil per aquells que visiten la ciutat d’Igualada i per aquells que vulguin conèixer millor el seu municipi. El visitant troba, davant dels principals monuments o edificis històrics, un panell informatiu amb un codi QR i, fent-ne la lectura amb el seu dispositiu mòbil, accedeix a la seva informació en diferents idiomes.

El premi es lliurarà el proper dijous, 3 de maig, en un acte públic a l’auditori de l’ONCE a Barcelona. Els directors del projecte, Xavier Amat i Xavier Dàvila, es mostren molt satisfets per aquest reconeixement i agraeixen la feina i la implicació de tots i totes que l’han fet possible.

Aquest és el segon Premi Ràdio Associació que guanya Ràdio Igualada en els darrers dos anys. L’any 2016 l’emissora municipal va guanyar el guardó de Millor Programa Local per l’especial sobre el núvol químic que va afectar la ciutat d’Igualada el 12 de febrer de 2015 i ara rebrà la màxima distinció en la categoria d’Innovació.

Igda.cat augmenta els espais comentats

El projecte Igda.cat va començar amb vuit espais comentats –l’Origen d’Igualada i les Muralles, la Basílica de Santa Maria, la Plaça de l’Ajuntament, la Capella de la Mare de Déu de Montserrat, la Igualadina Cotonera, la Llar del Sant Crist, l’Escorxador i l’església de Sant Jaume Sesoliveres–, ara creix fins arribar als tretze –amb l’Adoberia Bella, el Gasogen de Cal Pasqual, l’Ateneu Igualadí i el Cementiri Nou, dividit en dues parts– i s’espera que, abans d’acabar aquest any, l’audioguia tingui disset espais protagonistes. La idea dels seus impulsors és que cada any es puguin anar incorporant nous elements fins a aconseguir que la majoria de punts d’interès de la ciutat d’Igualada en formin part.

Comparteix l'article:

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus necessari un canvi en el govern de la Generalitat?