Per què cal fer filosofia amb els infants?
P

24 de març de 2017

Per conversar necessitem saber parlar, saber escoltar, saber comprendre i intel·ligència per saber respondre, i una certa agilitat per no avorrir-nos. Amb l’arribada de les xarxes socials estem gairebé amb contacte permanent, però malauradament és tan superficial, que no li podem dir conversa. Conversar, dialogar, debatre… és quelcom més que enviar-nos missatges de mòbil.

El Projecte de Filosofia a l’Escola de l’Ateneu afavoreix el treball per competències, l’educació de les actituds, la millora del pensament, l’emprenedoria i la dimensió creativa del pensament, però també l’aprenentatge de l’escolta activa, el treball de lectura en profunditat, la pràctica de l’oralitat i, a nivell superior, l’escriptura…

Totes aquestes estratègies són practicades i reforçades mitjançant les habilitats de pensament, que és el punt àlgid i central del projecte.

El Projecte de Filosofia  estimula la capacitat reflexiva de l’infant perquè sigui més acurat, crític i creatiu en la seva vida personal i col·lectiva.

Si voleu conèixer una mica més el projecte que desenvolupem a l’Escola cliqueu el següent enllaç.http://www.escolaateneuigualadi.cat/participem/filoscoles/

Els nostres alumnes diuen:

  -La filosofia és una ciència que ens ajuda a pensar bé, a créixer com a persones, a expressar els nostres sentiments i a reflexionar sobre el que ens envolta.

  •   -La classe de filosofia és una classe diferent de la de matemàtiques, de la de català o de la de socials. És una classe en què parlem de les coses que tenen valor i que t’ajuden a entendre la realitat: de l’amistat, de les baralles, dels insults, dels misteris, dels germans grans, del respecte, de compartir, etc.
  •   – És una matèria que ens ajuda a pensar sobre nosaltres mateixos, ens ensenya a escoltar les opinions dels altres i ens ajuda a millorar el treball en grup.

 

Compartir

L'Enquesta

T'atenen en català en els comerços on vas habitualment?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta