Tot a punt per a la Festa Major Petita de Masquefa

75

Un cartell extens, per a totes les edats i amb l’objectiu que els veïns gaudeixin de tres dies intensos per celebrar la Festa Major Petita. Així es presenta el programa d’activitats previst per a la celebració de Sant Isidre 2017, que tindrà lloc des del divendres 12 fins al diumenge 14 de maig.

D’aquesta manera, els carrers de la vila, la Plaça de l’Estació i La Fàbrica Rogelio Rojo es preparen per acollir nombroses propostes lúdiques impulsades per l’Ajuntament amb el suport i col·laboració d’entitats i associacions del municipi. En aquesta línia, l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, destaca que “cal posar en valor la col·laboració i cooperació de totes aquelles persones i agrupacions que fan possible la celebració de la festa de Sant Isidre; aquesta implicació demostra que Masquefa és un poble compromès i amb un teixit associatiu viu”.

El Sopar de Faves, plat estrella d’una festivitat excepcional

La Festa Major Petita donarà el tret de sortida a les 18 hores del 12 de maig amb el terrabastall de la sirena de La Fàbrica Rogelio Rojo, que anunciarà l’inici dels actes previstos. Durant la jornada de divendres, a més, també arribarà una de les novetats de l’edició d’enguany. I és que la Colla de Diables Pixafocs i Cagaspurnes va anunciar durant la passada Festa Major de Sant Isidre que el Drac Bufut va pondre tres ous coincidint amb el seu 15è aniversari, que se celebra aquest 2017. L’espectacle del naixement del bestiari servirà per ampliar el ric patrimoni cultural masquefí, ja que les noves bèsties representaran a tres animals de la fauna autòctona. Seguidament, el correfoc infantil serà el preludi perfecte per al tradicional i emblemàtic Sopar de Faves, organitzat per la Societat Recreativa i Cultural L’Alzinar amb la col·laboració de l’Ajuntament. La venda de tiquets, que tenen un cost de 7 euros, es realitzarà del 2 a l’11 de maig a les oficines de L’Alzinar, l’Estanc i la Llibreria Moral.

El sopar, que serveix per retre homenatge al patró dels pagesos masquefins, començarà a les 22 hores a la Plaça de l’Estació. Serà aleshores quan tindrà lloc també el lliurament de les Faves d’Argent 2017, un premi que es concedeix als veïns que han dedicat temps i esforç a millorar la qualitat cultural, social, esportiva o associativa de la vila. El Cor de Gospel Etnosons i la Festa Disco tancaran la jornada inaugural.