Protecció Civil de Vilanova homenatja al seu expresident Antonio Rodríguez

19

L’Associació de Voluntaris de Protecció Civil va aprofitar el tradicional dinar de Nadal per fer un petit reconeixement a l’actual coordinador d’emergències, Antonio Rodríguez. L’associació li va voler reconèixer la seva dedicació i esforç altruista durant 34 anys al grup de voluntaris de Protecció Civil del municipi.

El passat dissabte, li van fer entrega d’una placa commemorativa de mans del president Manuel Espejo i en nom de tots els voluntaris.

Rodríguez va ser el primer president de l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Vilanova del camí i va ocupar el càrrec fins l’any 2015. Actualment segueix com voluntari i coordinador d’emergències.

L’associació treballa en la formació dels voluntaris

Des de la seva fundació, l’associació ha apostat per la formació dels voluntaris. Compleix així un dels requisits de les associacions de voluntaris de Protecció Civil, un servei públic que requereix de la preparació dels seus membres per les tasques que li puguin ser encomanades.

Uns dels requisits per ser voluntari és aprovar el curs impartit per la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya, a l’Institut de Seguretat Pública (ISP).

Darreres actuacions del cos vilanoví

Entre les darreres actuacions del cos vilanoví cal recordar que el passat 29 de setembre, van portar a terme un curs de formació de trànsit, impartit pel cap de la Policia Local, Marc Peña. Es va ensenyar als voluntaris la manera correcta de controlar el trànsit en les cruïlles.

El diumenge dia 16 d’octubre es va fer un simulacre que consistia en un accident d’un treballador en una canonada d’aigües residuals al polígon de Vilanova del camí. Es va treballar en les cures de les ferides, immobilització i el transport de la víctima fins treure’l de dintre de la canonada.

Al llarg de l’any, també porten a terme cursos de reanimació cardio pulmonar (RCP), amb els seus propis formadors reconeguts per (Semicyuc), el pla nacional de reanimació cardio pulmonar i pel (CCR), Consell Català de reanimació.