La proposta “Zapatos Rojos” va destacar dins els actes que continuen de la celebració del 25N a Capellades

38

zapatos-rojos-capellades-25n-veuanoiaAquest dissabte s’ha realitzat un dels actes principals d’enguany relacionats amb el 25N, Dia Internacional per eradicar la Violència Masclista, organitzats des de la Taula de Dones de Capellades.

Durant el matí es va presentar a la plaça Catalunya “Zapatos Rojos” una proposta de l’artista mexicana Elina Chauvet que aquests dies s’ha repetit a diverses poblacions catalanes. Així a la plaça Catalunya es va exposar més de 100 parells de sabates amb una tarja on cadascú acompanyava amb el pensament les absències que simbolitzen les sabates. L’acte va acabar amb la lectura del manifest, on es va recordar el constant degoteig de víctimes per violència masclista.

Aquesta setmana hi ha previstos dos actes més. El primer va ser aquest dimarts, 29 de novembre amb un taller obert al jovent, de hip hop contra la violència masclista, anomenat “prou sexisme, fem el nostre rap”.

Finalment el 2 de desembre a dues escoles de Capellades es farà tallers. Al Col·legi Mare del Diví Pastor es treballarà sobre “Educació emocional per la igualtat” i a l’Escola Marquès de la Pobla hi haurà el taller “Imaginem la igualtat”.

Aquest mes de novembre ha estat ple d’activitats relacionades amb la dona, organitzades per a totes les edats. La regidora d’Equitat, Adela Morera, ha valorat molt positivament aquestes iniciatives, “el 25N ens serveix per recordar com la violència masclista encara és present a la nostra societat. És un problema social, no ens podem quedar amb un sol dia de commemoració. Cal treballar en la prevenció i la sensibilització al llarg de l’any, on totes les persones siguem capaces d’ identificar les violències més invisibles i implícites per evitar arribar a situacions més greus. La Taula de Dones en aquest sentit és un exemple, des d’aquest espai de presa de decisions es treballen accions de prevenció i sensibilització com les concentracions mensuals en rebuig als assassinats masclistes”.