La propera edició de la fira BSTIM promourà la moda sostenible

38

Quan falten poc més de dos mesos per la celebració de la fira de producció tèxtil BSTIM, que tindrà lloc a Igualada els dies 22 i 23 de febrer de 2017, es van sabent detalls del contingut del certamen. L’organització –Fira d’Igualada, l’agrupació tèxtil FAGEPI i l’Ajuntament d’Igualada- volen que l’edició de 2017 de la fira serveixi per promoure la moda sostenible, és a dir, aquella que té en compte criteris mediambientals i socials (a més dels econòmics) en els seus diferents processos de disseny, fabricació i comercialització.

Dins del moviment de la moda sostenible, una tendència a l’alça és l’economia circular, és a dir, aquella que busca produir amb el mínim impacte ambiental a partir de matèries primes cent per cent reciclades i que puguin ser reciclables després de l’ús del producte. Així doncs, es tenen en compte l’ús eficaç de materials i recursos com l’aigua i l’energia, i es busca reduir els residus.

En el marc de la Fira BSTIM hi haurà espais destinats a les empreses tèxtils que fan moda sostenible, i també es faran diverses activitats per promoure-la. La pròpia Fira utilitza materials reciclables en la seva producció d’espais pels expositors i materials del recinte firal. Així mateix, els consums de materials i productes de la pròpia Fira corresponen a proveïdors de proximitat.

Precisament el dia abans de l’inici de BSTIM, dimarts 21 de febrer, tindrà lloc a Igualada el Congrés de Sostenibilitat promogut per l’Agrupació d’Empreses Innovadores, l’Ajuntament d’Igualada, l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el centre tecnològic FITEX. Aquest congrés, al qual es preveu que hi assistiran un centenar de professionals del sector, comptarà amb la ponència central d’un expert internacional en innovació que parlarà de nous models de negoci en el sector tèxtil i moda, representants d’empreses del sector que estan treballant amb una visió de sostenibilitat aplicada als seus negocis, i una taula rodona dels diferents centres tecnològics catalans que explicaran les seves activitats i projectes en l’àmbit de la sostenibilitat. El Congrés se celebrarà al Museu de la Pell d’Igualada i comarcal de l’Anoia i estarà obert a tots els professionals del sector tèxtil i moda.