Prop de 100 persones amb discapacitat s’enlairen a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena

88

Prop de 100 persones amb alguna discapacitat es van enlairar ahir dissabte a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena. Tot i que no tots els avions estaven adaptats, es va poder aconseguir amb l’ajuda de diversos voluntaris, que van facilitar l’accés als avions.

Amb aquest projecte, l’aeròdrom d’Igualada-Òdena dibuixa un nou nínxol d’activitat: l’aviació adaptada, una oportunitat de negoci i desenvolupament econòmic per al territori a l’hora que posa en valor la sensibilització pel món de la discapacitat.

En aquest sentit, durant la inauguració de la jornada, l’alcalde d’Igualada i president de la Diputació, Marc Castells va ressaltar que la societat necessita “fer esdeveniments com aquest”, assegurant que amb aquesta jornada es van obri les portes del cel a la societat.

Marc Castells també va agrair el suport d’institucions i entitats per fer possible aquesta jornada, “un somni que fa uns anys hagués estat impossible” i va afegir que “un munt de persones, que tenen diversitats funcionals, podran gaudir d’una experiència segurament inoblidable i això ho hem de posar en valor”.

Precisament el fet de permetre gaudir del plaer de volar a les persones amb discapacitat era un dels objectius de la jornada, així com provocar-los noves sensacions i empoderar-los per viure amb més plenitud, enriquint les seves vides quotidianes.