Projecció demà de ‘Manon Lescaut’ dins del Liceu a la Fresca, al Pati del Museu

33

Demà dissabte, Igualada es tornarà a sumar per quart any consecutiu al Liceu a la Fresca, una iniciativa que permet veure en nombroses ciutats i viles la retransmissió en directe d’una òpera que aquesta vegada serà Manon Lescaut. En aquesta ocasió hi haurà 305 punts de retransmissió: 270 a Catalunya (5 a Barcelona), 25 a la resta de l’Estat Espanyol (2 a Madrid), 2 a Portugal, 6 al sud de França, 1 a Andorra i 1 a Itàlia, a més l’òpera serà retransmesa en directe també pel canal 33 i per la 2 de TVE.

Des del pati del Museu de la Pell, a partir de les 10 del vespre, amb entrada gratuïta, fins al 300 persones podran gaudir de l’òpera Manon Lescaut, de Giacomo Puccini, una nova coproducció entre el coliseu barceloní, el Palau de les Arts de València i el Teatro San Carlo de Nàpols.

L’acció situa l’espectador en el context de la immigració de principis del segle XX, amb el record d’Ellis Island com a rerefons. Inspirada en la novel·la homònima de l’abbé Prévost, Puccini va obtenir amb Manon Lescaut el seu primer gran triomf. La història de l’ascensió i caiguda de la cortesana Manon va ser escrita amb una música arravatadora, fidel als principis del verisme i amb l’esquinçament precís en pàgines com la cèlebre ària Sola, perduta, abbandonata del quart acte. A partir de Manon Lescaut, Puccini encadenaria altres grans èxits com La Bohème, Tosca o Madama Butterfly.

Tres aclamats tenors, el nord-americà Gregory Kunde, el tinerfeny Jorge de León i el porto-riqueny Rafael Davila, es repartiran en aquesta ocasió el paper de Des Grieux. I se’ls uniran dues sopranos pel rol titular, la ucraïnesa Ludmyla Monastyrska i la italiana Maria Pia Piscitelli, ambdues de renom internacional.

Liceu al territori

El Liceu a la Fresca és el projecte catalitzador del Liceu al Territori, una iniciativa que naixia l’abril de 2015 amb l’objectiu de popularitzar, crear interès, afició i hàbits operístics al màxim de públic possible amb accions per tot Catalunya.

En poc més de tres anys s’ha aconseguit viatjar a nombrosos indrets del territori apropant el gènere operístic a tots els públics amb xerrades amenes i accessibles arreu de Catalunya, i culminant amb una visita al Liceu per viure una òpera en directe.