El president Puigdemont lliura dimecres les Creus de Sant Jordi amb protagonisme anoienc

164
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, lliurarà dimecres 3 de maig la Creu de Sant Jordi a 29 personalitats i 24 entitats que han destacat pels serveis prestats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.
L’acte tindrà lloc a les 19 hores, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, i comptarà també amb l’assistència de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell,  del conseller de Cultura, Santi Vila, i de diversos membres del Govern. L’acte es podrà seguir per la televisió al canal 3/24.
Pel que fa als reconeixements n’hi haurà tres que seran per entitats i personalitats de la comarca. D’una banda, les entitats Caves Llopart de l’Alt Penedès i les Caramelles de Tous, i de l’altra, l’actriu Teresa Gimpera, amb vincles igualadins.
La Creu de Sant Jordi
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de reconèixer les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s’atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.
La cerimònia de lliurament s’obrirà amb un parlament del conseller de Cultura, Santi Vila. A continuació, el secretari de Govern, Joan Vidal de Ciurana, farà la lectura del decret de concessió de les Creus de Sant Jordi i el president entregarà els guardons a les diferents personalitats i entitats. Seguidament, intervindrà l’historiador Borja de Riquer, que parlarà en nom de tots els distingits. Clourà l’acte el president de la Generalitat.