Presentació del doble CD de “L’Oratori d’El Llibre de Sinera” a la Biblioteca Central d’Igualada

67

DSC_0072.JPG

Divendres a les 7 de la tarda a la Biblioteca Central d’Igualada tindrà lloc la primera presentació oficial del doble Cd de l’Oratori del llibre de Sinera de la compositora Mercè Torrents sobre l’obra de Salvador Espriu. Està previst comptar amb la presència de Mercè Torrents, de l’actor igualadí que ha participat en el projecte, Joan Valentí, de la directora de tot el treball, Concepció Ramió i de l’editora de Columna Música, el segell que se n’ha fet càrrec del projecte, Sedes García-Cascón.
Aquest és un projecte que arriba a les nostres mans després de dos anys d’intens treball, d’una obra singular dins la història de la música catalana, compost l’any 1968, i només portat al públic en formació cambrística en una gira l’any 1981 i ara enregistrat en la seva versió íntegra. Val la pena recordar que es tracta d’una obra elaborada, eclèctica i de difícil emmarcació dins d’un gènere concret, una obra que recrea els quaranta poemes del llibre, uns recitats, altres cantats, o les dues coses, amb interludis i peces que relliguen el conjunt.
Els poemes són dits per Núria Candela, Núria Feliu i Joan Valentí, les cançons compten amb les veus de Lloll Bertran, Névoa, Marta Valero i Joan Valentí, tots ells repuntats amb música de cobla i música coral dins un estil clàssic-contemporani, amb la veu de Marta Valero com a mezzo-soprano, el pianista Joan Miquel Hernández Sagrera, el Cor de Cambra Dyapason i la formació igualadina professional Orquestra Terres de Marca.
Tot aquest desplegament ha estat dirigit per la compositora, directora i promotora musical igualadina Concepció Ramió, que és també qui ha impulsat i produït el projecte a través de l’entitat Contrapunt.
Mercè Torrents i Turmo, pianista i compositora, va ser deixeble (única dona en aquells moments) de l’insigne compositor i pedagog Cristòfor Taltabull. La seva obra, centrada principalment en el camp pianístic i de la veu, també abasta un relatiu nombre d’obres per a música de cambra. Actualment té vuitanta-cinc anys i resideix a Sant Cugat del Vallès. Un dels camps conreats intensament per ella ha estat la poesia catalana a través dels seus grans noms, on s’emmarca aquesta important obra.
L’acte és organitzat conjuntament per la Biblioteca Central d’Igualada, l’entitat Contrapunt, Plataforma per a la promoció d’activitats musicals i la llibreria Llegim…?