El poliesportiu de les Comes tindrà calefacció aquest hivern

96

calefaccio-les-comes-igualada-veuanoiaEl poliesportiu de les Comes tindrà calefacció aquest mateix hivern. Així ho va anunciar l’alcalde Marc Castells en la recent presentació dels equips del Club Bàsquet Igualada, que es va fer en les instal.lacions del poliesportiu. Construït a finals de la dècada dels vuitanta, el complexe esportiu més important de la ciutat no disposa de calefacció, amb la qual cosa s’hi passa molt fred durant els mesos d’hivern. En els caps de setmana, aquest instal.lació s’omple de gent, amb molta quitxalla que juga esports federats i escolars.

Combustible procedent dels boscos
El combustible que s’utilitzarà per a generar energia i calor en unes noves calderes instal·lades en el poliesportiu serà biomassa. Aquesta s’utilitzarà amb restes vegetals procedents de la neteja dels boscos de la comarca, una iniciativa inèdita a Igualada i que servirà per a prevenir incendis, netejar els boscos de l’Anoia, i, de passada, generar energia en instal·lacions municipals. El mateix sistema es farà servir a la residència de gent gran Pare Vilaseca.

L’Ajuntament ja ha fet una previsió en el pressupost municipal en un Pla Plurianual de Millores del Poliesportiu de les Comes, que aquest any es va dotar de 300.000 euros, i que s’anirà, en principi, repetint cada any.

A més de la nova gespa del camp de futbol -ja canviada- aquest pla de millores inclou una nova pista poliesportiva polivalent -que se sumaria a les 4 ja existents-, la construcció d’un allotjament en format de bungalows per a estades esportives, i la millora integral del poliesportiu, que inclou l’arranjament de les goteres habituals en dies de pluja i ara, la introducció de la calefacció. Aquestes accions s’emmarquen també en la candidatura d’Igualada com a Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019.

Jordi Puiggròs