Ple per la Festa de l’Univers a l’Observatori de Pujalt

44

pujalt.jpg

El passat dissabte 23 de maig es va celebrar la primera Festa de l’Univers a l’Observatori astronòmic de Pujalt. Mes de 100 persones van acudir a aquest esdeveniment on tot i que els núvols van molestar al principi de la jornada, al final va permetre completar tota l’activitat.
Els assistents van poder gaudir d’una observació solar on van poder observar de diferents maneres el nostre Sol. També van poder viatjar a través de l’univers coneixent a través d’un recorregut virtual l’univers més profund conegut. Per acabar, quan es va fer fosc els assistents van poder veure a través dels telescopis d’AstroAnoia i de l’Observatori de Pujalt varis objectes del cel com ara els planetes Venus, Júpiter i Saturn juntament amb alguns objectes del cel profund com ara el cúmul d’hèrcules M13 i la nebulosa de l’anell, M57.
Donat que les places van quedar complertes molts dies abans de l’esdeveniment es va obrir un nou dia per tal de portar a terme la mateixa activitat. Serà el proper 27 de juny. Podreu trobar la informació a www.observatoridepujalt.cat