El Ple de l’Ajuntament de Capellades aprova les ordenances fiscals

83
Ple de novembre de l'Ajuntament de Capellades.
Ple de novembre de l’Ajuntament de Capellades.

El Ple va començar amb la presentació de tres mocions. En la primera el grup municipal del Partit dels Socialistes de Capellades s’adreça al Ministeri de l’Interior demanant la cessió de la Caserna de la Guàrdia Civil per tal que la Policia Local en pugui aprofitar una part i oferir un servei de proximitat i els habitatges que allà hi ha, es puguin destinar a necessitats socials. En aquesta moció es recorda que en el seu moment l’Ajuntament va cedir els terrenys per a la construcció de la  Caserna. La moció es va aprovar per unanimitat.

En el següent punt de l’ordre del dia es va aprovar, amb els vots a favor de VdC-CUP, CiU i ERC i l’abstenció del PSC, una moció presentada per l’Associació de Municipis per a la Independència per a donar suport a la decisió del Parlament de Catalunya per a la convocatòria d’un referèndum vinculant, com a molt tard el mes de setembre de l’any vinent, i mostrar tot el suport als càrrecs electes investigats.

Seguidament es va aprovar per unanimitat la moció en suport a les oficines liquidadores, presentada per l’Ajuntament de Capellades, demanant que es mantingui l’actual estructura d’oficines liquidadores, que conservaria la que ara hi ha a la capital de l’Anoia.

En el cinquè punt es va procedir a l’aprovació provisional de les ordenances fiscals. Tal i com va explicar l’Alcalde de Capellades Aleix Auber, “la nostra proposta congela impostos i taxes, excepte en matèria de bonificació social, en qüestió ecològica i per al millor desenvolupament per  al comerç. S’ha mantingut trobades amb l’oposició, per trobar punts en comú en benefici de Capellades. S’ha introduït algunes de les seves propostes, altres s’han denegat per qüestions tècniques o polítiques. S’han introduït bonificacions per a la millora del comerç,  descomptes en propostes ecològiques, bonificacions per als habitatges destinats a lloguer social i s’ha aprovat taxes de publicitat per al butlletí municipal.”

Des de l’oposició el portaveu de Convergència, Marcel·lí Martorell, va valorar en positiu que es recollissin propostes del seu grup com ara mesures que afavorissin la renovació del comerç local –malgrat la dilació amb què s’han aplicat El desacord va venir la congelació de les taxes, ja que des de CiU es va considerar que calia reduir les taxes, menys a escombraries, perquè l’IPC de setembre va ser negatiu en un 0’3%.

Per la seva banda el regidor de Promoció Econòmica, Àngel Soteras, va explicar com a l’hora de decidir les bonificacions en les taxes de comerç es va apostar per mesures que afavorissin la creació de llocs de treball o el manteniment d’activitats que ja es realitzin. Soteras va afegir que “pel que fa a la taxa d’escombraries, la congelació l’hem decidit per prudència, per si quan el govern aprova pressupostos ens apuja la taxa d’abocadors, per exemple, i fem curt de pressupost”.

Des del PSC el portaveu, Aaron Alcázar, va  explicar com “la voluntat del nostre grup ha estat participar activament en la seva elaboració, entenent que dins el joc polítics hi ha propostes que s’accepten i altres que es desestimen. Continuarem insistint en aquelles que considerem necessàries i que no s’han inclòs.”

L’Alcalde va tancar la ronda de rèpliques fent referència a la taxa de residus, tot recordant que l’any passat es va aplicar una taxa de prudència i això ha permès fer front a les despeses previstes, amb l’actual concessionària i a l’espera de les modificacions que hi pugui haver.

Les ordenances fiscals es van aprovar amb els vots a favor de VdC-CUP i ERC  i amb l’abstenció de CiU i el PSC.

El Ple va continuar amb el canvi de representants de pares a l’AMPA de la llar d’infants Vailets per al curs 2016-2017, aprovat per unanimitat.

La següent moció es va presentar també de la mà del grup socialista, però amb l’acord de tots els grups, demanant que es torni incloure una línia d’ajuts econòmics per a la rehabilitació de teatres i societats dins el pressupost de la Diputació de Barcelona, detallada en la cafeteria de La Lliga de Capellades.