El Ple de Vilanova del Camí desestima les al·legacions dels veïns i aprova definitivament el pressupost

69

El pressupost de l’Ajuntament de Vilanova del Camí per al 2017 es va aprovar inicialment el passat 13 de març. Després de la seva publicació als mitjans oficials es va obrir un període d’informació pública que s’esgotava el 19 d’abril. Precisament el darrer dia, els veïns afectats per un dels projectes que es contemplen a les inversions del 2017, l’obertura del carrer Cervantes, van presentar al·legacions al pressupost que ahir es van portar al debat del Ple.

Els veïns no estan d’acord en assumir les despeses de redacció del projecte i també fan constar a les al·legacions la dificultat de dur a terme tots els tràmits necessaris per poder liquidar les quotes urbanístiques del sector ja que tot just s’estan iniciant els primers passos.

El govern va desestimar les al·legacions perquè considera viables les quotes d’urbanització referents a la redacció del projecte de reparcel·lació i la urbanització del sector. I defensa que l’obertura d’aquest carrer beneficiarà la ciutadania de Vilanova del Camí que tindrà una sortida alternativa al carrer Major i molt especialment el veïnat del Camp del Rei.

Els grups de l’oposició van discrepar amb el govern i “per coherència” amb el seu vot en contra del pressupost, també van votar en contra d’aquest punt. Van lamentar el poc temps amb què se’ls ha lliurat la documentació que “dificulta”, va dir Jordi Barón, de CiU, “prendre una decisió sobre el tema”.

Des de ERC, Meritxell Humbert, va lamentar que el govern pressuposés mala fe per part dels grups de l’oposició i va negar que haguessin animat els veïns a presentar les al·legacions.

Vanesa González, de Vilanova 365, en la mateixa línia, va criticar els pressupostos del nou govern “diuen que són els més socials, però no han pensat en les persones” va dir.

El govern va recordar als grups de l’oposició que aquest projecte que data de 2009 i que l’únic que han fet és donar-li llum verda.