La Plataforma Feminista Anoia se suma a l’alerta del #19J

23

Davant l’aprovació dels propers Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per 2017, les organitzacions de dones han convocat una #Alerta Feminista per denunciar i exigir que l’eradicació de les violències masclistes sigui un tema central i urgent a resoldre per part dels poders públics i la societat en general. La Plataforma Feminista de l’Anoia s’ha sumat a la convocatòria promoguda a Catalunya per Novembre Feminista en suport també a la proposta del Moviment Feminista de València de convocar mobilitzacions el proper 19 de juny a les places de tots els ajuntaments com a punt de trobada. A molts municipis la convocatòries estan anunciades a les 12 del migdia davant els ajuntaments, però també hi ha convocatòries, com la de l’Anoia, que convoquen a les 20h.

Insten a l’Estat Espanyol a un augment de 120 milions d’euros d’assignació pressupostària destinats a la igualtat i a la lluita contra la violència masclista i en el cas del Govern de la Generalitat “que les partides deixin d’estar supeditades a ‘la disponibilitat pressupostària’, perquè les vides de les dones s’han de garantir de manera clara i contundent”.

La convocatòria es fa avui dilluns perquè en aquesta setmana està previst que el Congrés discuteixi i aprovi l’última versió dels Pressupostos Generals pel 2017.