El pianista del camp de refugiats de Yarmouk actuarà avui a Igualada

43

Nascut a Damasc l’any 1988, Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de vídeos a les xarxes socials on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Amb el pas dels dies, Ahmad va esdevenir un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causada per la guerra.

L’abril de 2015, les forces islamistes de l’ISIS li cremen el piano i es veu forçat a fugir, travessant una de les rutes més transitades pels refugiats (Turquia, Grècia i els Balcans). Actualment resideix a Alemanya, també com a refugiat. El 18 de desembre de 2016, se li va concedir el Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa.

El concert forma també part de la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània i el Líban, engegada des de l’Associació Catalana per la Pau (ACP) i en la qual hi col·laboren també la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

L’acte està organitzat per l’ACP i l’Ajuntament d’Igualada, amb el suport de la Diputació de Barcelona. L’activitat comptarà també amb la participació del grup Cordes del Món i de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada, que a banda de participar al concert portaran a terme una activitat pedagògica prèvia.

El concert serà a les 19:00h a l’Escola de Música d’Igualada, l’entrada és lliure i els assistents hi podran aportar un donatiu voluntari. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.