El PDeCAT celebra el primer aniversari de la Vegueria Penedès

80

El 8 de febrer és una dia assenyalat al calendari del Penedès, fa un any la gent del Penedès celebràvem que el Parlament de Catalunya reconeixia l’Àmbit del Penedès com la vuitena Vegueria de Catalunya.

Des del PDeCAT del Penedès volem posar en valor aquest primer aniversari, i volem agrair a tots els diputats i diputades de tots els partits que van donar suport a la proposta de creació de la Vegueria del Penedès. En especial volem agrair tota la feina feta per part de les diputades del PDeCAT del territori, na Maria Rosell de l’Alt Penedès, la Maria Senserrich de l’Anoia i la Neus Lloveras del Garraf.

Al mateix temps, la gent del PDeCAT del Penedès volem manifestar la necessitat que el nou Govern de la Generalitat de Catalunya que sorgeixi de les eleccions del 21D faci el nomenant d’un Delegat del Govern al Penedès, com a la resta de les Vegueries de Catalunya.

El nostre territori té un conjunt de reptes territorials en termes de mobilitat, ensenyament, sanitat, empresa i benestar social i cal que hi hagi un interlocutor del govern al territori. A dia d’avui tot i tenir el reconeixement en tant que vegueria, el Penedès no té una governabilitat pròpia, i continua dividit en tres àmbits funcionals que no són el propi; el Baix Penedès (Camp de Tarragona), l’Alt Penedès i el Garraf (regió metropolitana) i l’Anoia (Catalunya Central). Aquesta realitat impedeix una bona governança i una visió de conjunt al territori.

El territori necessita doncs un Delegat de Govern i les respectius Serveis Territorials dels Departaments de la Generalitat per tal de tenir el mateix tracte que la resta de les Vegueries del país. La gent del PDeCAT del Penedès estarem a disposició del Penedès, de la Societat Civil i de la resta de partits penedesencs que van donar suport a la Vegueria del Penedès, per tal de treballar conjuntament per dotar el nostre territori de totes les seves eines d’autogovern, com la resta de Vegueries.

El President del PDeCAT del Penedès, Jaume Casañas, demana al nou Govern de la Generalitat de Catalunya que reconegui la realitat pròpia de la Vegueria Penedès i proposi una distribució dels Serveis Territorials, repartits segons les realitats que presentin cadascuna de les #4capitals comarcals de la Vegueria, respectant així la seva estructura territorial equilibrada i cohesionada.