Pantalla oberta i la MICOD omplen amb la projecció de “Menopausa rebel”

41

pantalla.jpg

‘Pantalla Oberta’ i la MICOD amb la col.laboració de Drac Màgic, varen omplir, dijous passat, la Sala de Socis de l’Ateneu amb la projecció del curt documental Menopausa Rebel d’Adèle Tulli, amb motiu del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones. Així, el públic, fou un dels autèntics protagonistes tant per la recepció del film com per l’interessant i ric debat posterior conduït per Raquel Marquès de Drac Màgic.
La pel.lícula descriu el projecte endegat per Thérèse Clerc, militant i apassionada feminista, que amb 85 anys és l’ànima de ‘La Casa Baba Yaga’, innovador projecte de convivència per a dones de més de 65 anys. La directora italiana, Adèle Tulli, recull doncs, a Menopausa Rebel les experiències de les dones que hi viuen i elabora un retrat íntim de Thérèse, una dona que viu la maduresa com “un temps de llibertat”. Segons comenta Clerc, en el film, “Baba Yaga” és una figura de la mitologia eslava. Apareix a nombrosos contes russos, búlgars i polonesos i es representa, sovint, com una sola bruixa amb una sola cama que viu a les profunditats del bosc. La ‘Casa Baba Yaga’ és un lloc de vida per a dones grans, ciutadanes solidàries, laiques i d’orientació ecològica. Respon a un altra manera d’envellir i és un lloc completament autogestionat.
La pel.lícula ha estat present a molts festivals i exhibida en la 23 Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. L’endemà divendres la sessió es repetí en els cinemes Mont-Àgora de Montbui.