Opinió

Noves fonts alimentàries per cobrir les necessitats futures de la humanitat

La Veu de l'Anoia
- 6 juny 2018
Com ja us he vingut comentant en anteriors articles, la importància dels temes d’economia circular són rellevants, tant pel que fa a l’impacte en positiu per el medi ambient com per l’impacte econòmic que pot suposar pel teixit industrial i per la societat en general. Aquest cop m’agradaria centrar-me en un dels sectors rellevants a Catalunya: la indústria alimentària. La futura demanda aliments, sobretot pel que fa a carn i productes rics en proteïnes, és un dels aspectes més preocupants a la vista de les xifres de creixement poblacional. En les últimes dècades, el consum mundial de proteïnes animals ha…
Llegir

Alaba’t ruc, que a la fira et duc

Jaume Singla
- 4 juny 2018
Alaba’t ruc, que a la fira et duc, deien amb ironia, les àvies quan algú amb més presumpció que virtuts, es vantava d’algun mèrit. Dimarts la ministra de la guerra, el ministre d’Afers Exteriors i el president de RTVE m’hi varen fer pensar. En sengles compareixences parlamentàries a Las Cortes Españolas, tant la Cospedal com José Antonio Sánchez varen demostrar la seva desfachatez (no he trobat una paraula similar en català) per justificar el que és de tot punt injustificable. Segons la actual ministra de la guerra encara que hi hagi una sentència que digui que el PP és una…
Llegir

Marca Igualada

Jaume Ferrer Pinyol
- 3 juny 2018
Hi ha qui s’esforça a trobar un nom, una marca, que defineixi la ciutat de portes enfora per aconseguir que sigui pol d’atracció. A l’Ateneu Igualadí en els “Dimarts de Diàlegs”, amb en Jordi Cuadras, dinàmic i compromès periodista professional, hi han treballat durant setmanes, però no se n’han sortit pel que sembla. A Igualada –ciutat de blanquers i teixidors- va minvar el “punt” i es va quedar la “pell” gairebé sola, però sembla que es maldi per reviscolar el “punt”. Són paraules que unides haurien estat ben vàlides uns anys enrere. Hauria quedat bonic: “Igualada, pell i punt”. Una…
Llegir

“Donec perficiam”

Josep M. Carreras
- 2 juny 2018
El cap de setmana passat, l’ANC i el CDR del meu poble varen organitzar un “sopar groc” per aportar un gra de sorra a la caixa de resistència i ajudar a sufragar les despeses dels polítics empresonats o a l’exili. Malgrat que es va anunciar amb molts dies de temps, la resposta va superar les expectatives dels més optimistes. Un sopar previst inicialment per a un centenar de persones en menys d’una setmana va doblar aquesta xifra. D’altra banda, les aportacions d’empreses i comerços varen acabar d’arrodonir la recaptació final. Varen ser moltes les donacions gratuïtes de moltes entitats tant…
Llegir

8 consells per aconseguir millors condicions en la venda de casa teva

La Veu de l'Anoia
- 30 maig 2018
Vendre una casa no és una tasca senzilla. Decidir el preu no és fàcil, i els tràmits per dur a terme la venda et poden generar més d’un maldecap. També és molt important saber potenciar els aspectes positius de casa teva per oferir-los als possibles compradors segons els seus interessos. Tot seguit, enumerem unes quantes premisses, que si les tens en compte, ben segur es materialitzaran en una venda millor. DISTINGEIX EL QUE ÉS IMPORTANT. La ubicació d’una propietat és vital per establir-ne el seu preu, però és una factor sobre el qual no podem incidir. Per tant, és important…
Llegir

Els ambaixadors de marca: la seva veu, la teva millor garantia

La Veu de l'Anoia
- 30 maig 2018
Moltes empreses ja ho saben, no totes encara, per desgràcia, i són conscients: • La força que té la veu dels seus treballadors i col·laboradors. • Que si ells no se senten alineats amb els valors de l’empresa i orgullosos de la marca per la qual treballen, res passa. • Saben que apostar per tècniques de Employer Branding extern és una pèrdua de diners si els mateixos treballadors no parlen bé de la seva companyia. Són conscients que aquest procés comença des de dins cap a fora. • Saben la importància de tenir treballadors amb un perfil social capaços d’operar,…
Llegir

Salvador Esteve

Jaume Singla
- 29 maig 2018
No tinc per costum posar la mà al foc per cap polític... o per cap periodista. No en tinc costum perquè al llarg de la meva vida, he patit nombroses decepcions per part de persones a les que creia bones i honrades i m’han demostrat que no ho eren. Per això quan hi ha notícies d’investigacions policials contra determinades persones representatives, tinc el costum d’esperar i veure per tal de no “ficar la pota”. És la millor manera de mantenir la credibilitat, requisit indispensable per a qualsevol persona que es dediqui al periodisme. Avui però, no seré fidel als meus…
Llegir

Subscriu-te gratuïtament al nostre butlletí digital.

Butlletí digital

Més noticies