Òdena tria els seus nous hereus i pubilles

51

El pubillatge d’Òdena vivia aquest dissabte un dels seus dies grans; la proclamació de la Pubilla, Hereu, Pubilleta i Hereuet d’Òdena del 2017. Es tracta d’una tradició molt arrelada al poble, tant és així que enguany el pubillatge d’Òdena celebrava el 39è aniversari d’Hereus i Pubilles i el 63è dels Hereuets i Pubilletes.

L’amenaça de pluja va fer traslladar els actes al Teatre Unió Agrícola i en allà es van reunir els veïns i veïnes del municipi acompanyats de representants del folklore de poblacions i comarques veïnes per a viure la festa de la proclamació i l’entrega de bandes i faixes.

Els representants del 2016: la Pubilla d’Òdena, Vinyet Aguilera Solé; l’Hereu, Víctor Lopez Gargallo; el Fadrí d’Òdena, Pol Martinez Amat, la Pubilleta d’Òdena, Ivette Ramón Medina; l’Hereuet d’Òdena, Joan Gil Bernades; la Dameta d’Òdena, Jana Torné Serrano i el Fadrinet d’Òdena, Andreu Regordosa Llamas, es van acomiadar d’un any ple d’emocions i van donar pas als nous joves que representaran Òdena arreu de Catalunya.

Així es van proclamar com a nous representants del pubillatge d’Òdena a Izan Grado Olmedo com a hereuet, Núria Miquel Ribera com a pubilleta, Maria Gassó Plazas com a segona dama, Mercè Mensa Trullàs com a primera dama, Oriol Almirón Ruíz com a hereu i Rosó Baulida Farrés com a pubilla.

Durant l’acte de proclamació, l’alcalde d’Òdena, Francisco Guisado, va agrair a les entitats, als veïns i veïnes la seva tasca per mantenir vives les tradicions i pel seu suport per posar en valor el patrimoni cultural del municipi.