Òdena organitza un taller de participació ciutadana per a definir els usos del nou Edifici Verdaguer

25

El dimecres 8 de juny a les 19 h tindrà lloc a l’antiga seu del consultori mèdic d’Òdena, situat al carrer Verdaguer, un taller participatiu sobre els usos i serveis que ha d’acollir el nou edifici. Tots els veïns i veïnes estan cridats a participar-hi i aportar les seves idees per a decidir junts quins serveis municipals, activitats i usos se li donarà al nou edifici abans d’iniciar el projecte arquitectònic per tal així, d’adequar-ho al màxim a les necessitats de la població.

L’actuació està inclosa i finançada en un 50% pel Pla de Barris de la Generalitat de Catalunya. També es compta amb una aportació econòmica de la Diputació de Barcelona per a realitzar el procés participatiu, un procés que ja va engegar el passat mes de març amb una reunió amb professionals del sector sanitari, educatiu i de serveis socials que van fer arribar les seves propostes.

Del recull de les propostes se’n decidiran els usos de l’edifici i posteriorment els serveis tècnics podran abordar el projecte bàsic. Amb aquest taller participatiu es manté la complicitat de la ciutadania en la millora del barri, fent-los partícips, i compartint l’avanç de les actuacions. De moment, un dels usos que sembla que segur que l’edifici tindrà serà l’assistència primària i per tant, la recuperació de l’espai com a consultori i d’altra banda, espera acollir també una aula auxiliar de suport a l’escola.

Actualment l’edifici acull els serveis socials i el casal d’avis, però la concentració de recursos en l’àmbit dels serveis a les persones en un únic espai, a prop de la resta d’equipaments municipals es considera necessària.

L’alcalde, Francisco Guisado explica que “amb aquesta acció, complim el nostre compromís electoral de recuperar l’edifici amb l’objectiu de donar-li un ús exclusivament social, al servei de les necessitats de les persones”.

Per a participar en el procés participatiu cal inscripció prèvia. Per a més informació i per a fer la inscripció cal dirigir-se a odena.participa@odena.cat.