Òdena organitza sessions de debat amb els joves del municipi per a l’elaboració del Pla Local de Joventut

38

Òdena ha començat a treballar en la primera fase per a l’elaboració del Nou Pla Local de Joventut 2017-2020, que marcarà les línies a seguir en els propers anys en l’àmbit de polítiques de joventut. Es tracta de la fase de diagnosis i de recollida de les necessitats del jovent del poble. La voluntat és que aquesta fase sigui participativa i compti amb la màxima col·laboració dels joves del municipi, per aquest motiu, des del l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament s’han organitzat unes sessions de debat. Així, els joves del nucli estan convocats a aquestes trobades-debat aquest divendres 18 de novembre a les 19h a l’Espai Jove (Centre Recreatiu i Cultural) que es troba a la carretera de Manresa, 103. La següent cita serà amb els joves del barri Sant Pere i Pla de la Masia, el dissabte 19 de novembre a les 17h a la sala del Centre Cívic i després, el mateix dissabte a les 19h la trobada serà amb els joves de l’Espelt, a les antigues escoles. Tots els joves d’entre 14 i 30 anys estan convidats a participar-hi.

pla-loca-joventut-odena-veuanoiaEn aquests moments el Pla es troba en fase de diagnosis de la realitat i de les problemàtiques de la població juvenil. En aquest sentit, la regidora de joventut Vanessa Massons explica el perquè d’aquestes reunions amb els joves “volem recollir les diferents opinions i impressions del jovent per tal que les accions polítiques s’adaptin a les seves necessitats reals”.

L’Ajuntament d’Òdena compta amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona que a través de la Fundació Pere Tarrés dinamitzen aquestes trobades i tota la primera fase de diagnosis. De fet, fa unes setmanes el treball de diagnosis va començar amb un grup motor en el qual hi van participar diferents agents del municipi de l’àmbit de la salut, l’esport i la cultura. En aquesta sessió es van avaluar els plans anteriors i es van fer noves propostes.