Òdena celebra el Dia Mundial de la Poesia amb un recital popular

16

El divendres 24 de març, a les 19.30 h, Òdena celebrarà per primer cop el Dia Mundial de la Poesia amb un recital popular de poemes obert a la participació de tothom. L’activitat tindrà lloc a l’ermita de Sant Miquel i els poemes estaran acompanyats de la música en directe de la guitarra del company de l’Ajuntament d’Òdena, Pere Regordosa.

Tothom que vulgui participar-hi només ha d’escollir un poema que li agradi, propi o bé d’algun altre poeta, conegut o no, i presentar-se a l’acte per llegir-lo. Per facilitar l’organització s’agrairà que les persones interessades ho comuniquin abans del dia 24 trucant a l’Ajuntament (938017434) o enviant un correu electrònic a regordos
abp@odena.cat.

Marc Guarro, corrector i moderador de clubs de novel·la i tallers de poesia, conduirà l’acte. Com que enguany se celebren els 100 anys del naixement del poeta odenenc Josep Maria Romeu i els 75 anys de la mort del poeta i dramaturg d’Oriola Miguel Hernández, per homenatjar-los es glossarà breument la vida i l’obra de tots dos i es llegiran alguns poemes seus.

A l’acte també hi assistirà l’alcalde, Francisco Guisado, que donarà la benvinguda als presents i animarà tothom a participar d’actes com aquest, que treuen la cultura dels prestatges i a través dels quals es comparteix coneixement amb els veïns i veïnes.

Cada any, coincidint amb el 21 de març, la UNESCO celebra el Dia Mundial de la Poesia i convida a reflexionar sobre el poder del llenguatge poètic i les capacitats creadores de cada persona. D’acord amb la decisió de la UNESCO, el principal objectiu d’aquesta acció és donar suport a la diversitat lingüística a través de l’expressió poètica i donar l’oportunitat a les llengües amenaçades de ser un vehicle de comunicació artística en les seves comunitats respectives.