Òdena apropa a la ciutadania “La Meva Salut”, una nova eina digital

35

Aquest proper dijous, 30 de novembre, a les 6 de la tarda, hi haurà una xerrada al saló de plens de l’Ajuntament d’Òdena a càrrec d’Arnau Fuentes, responsable de la Unitat d’Atenció al Ciutadà de l’Equip d’Atenció Primària Anoia Rural.

L’objectiu d’aquest acte és explicar el servei La Meva Salut. Es tracta d’un espai de consulta del Departament de Salut, mitjançant el qual els ciutadans poden disposar d’informació
diversa i fer tràmits de forma segura i confidencial.

Des de La Meva Salut, els ciutadans tenen accés directe als resultats d’algunes proves, com per exemple analítiques de sang, informes d’alguns hospitals, el carnet de vacunes o el pla de medicació (recepta electrònica), entre d’altres.

Tenir accés a aquestes dades pot evitar desplaçaments i esperes innecessàries. A través de La Meva Salut es poden imprimir aquests resultats o la recepta electrònica vigent. Tot des de casa i sense esperar-se.

També es pot demanar hora de visita amb diversos professionals de l’equip d’atenció primària (de medicina, infermeria, treball social i odontologia). Fins i tot, es poden realitzar consultes i preguntes a l’equip que es té assignat sense haver d’anar al centre i sense esperes telefòniques.

Es preveu que en el futur s’hi incorporin altres funcionalitats i documents, com poden ser resultats de proves diagnòstiques complexes, o que s’hi pugui consultar la llista d’espera per a visites a especialistes d’hospital.

Si algun dels assistents a l’acte vol accedir a La Meva Salut per primera vegada durant la xerrada, cal que porti la targeta sanitària, el DNI i un telèfon mòbil en el qual pugui consultar el seu correu electrònic.