Òdena acollirà una jornada tècnica sobre la nova normativa de fertilització del sòl i gestió dels purins

6

El matí del pròxim dimarts 13 de març tindrà lloc a l’Ajuntament d’Òdena una jornada tècnica sobre el nou decret de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes que s’aprovarà aquest 2018 i que comportarà canvis significatius. La normativa busca garantir la reducció de la càrrega de nitrogen a les aigües subterrànies tant pel que fa a la seva generació a les granges com a la seva aplicació a les parcel·les. Per això es basa en la valorització de les dejeccions com a recurs, amb una fertilització ajustada a les necessitats dels sòls i dels cultius, amb una aplicación feta amb maquinària adequada i, quan s’escaigui, en l’exportació dels excedents de nutrients.

En aquesta jornada es parlarà dels principals canvis de la nova normativa i dels aspectes sobre els que cal incidir per dur a terme una bona gestió de les dejeccions ramaderes, de la importancia de conèixer la quantitat de nutrients del purí i de com guanyar eficiència en la seva aplicació. També hi haurà la possibilitat de conèixer de prop dos equips d’aplicació que incorporen mànegues i conductímetre.

La jornada està organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, és gratuïta i cal inscriure’s prèviament a través de: l’Oficina Comarcal de l’Anoia (Tel.: 93 803 19 85 – A/e: aanoia.daam@gencat.cat ).També es poden fer les inscripcions a través del servei de Preinscripcions a jornades del PATT del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt