Obre portes el nou espai d’Igualada especialitzat en salut mental

73
L'Espai Salut ocupa l'edifici de l'antic Centre Arian, a la plaça d'Espanya.
L’Espai Salut ocupa l’edifici de l’antic Centre Arian, a la plaça d’Espanya.

Aquest dimecres, 14 de desembre, s’ha dut a terme la inauguració del nou Espai Salut d’Igualada, un nou recurs públic a l’abast de les entitats i organitzacions que ofereixen serveis en l’àmbit de la salut mental, els malalts i les seves famílies. A l’acte hi ha assistit l’alcalde, Marc Castells, la vicepresidenta 4a de la Diputació de Barcelona i responsable de l’àrea d’Atenció a les Persones, Meritxell Budó i el tinent d’alcalde d’Entorn Comunitari de l’Ajuntament, Fermí Capdevila. També representants de l’Obra Social “la Caixa” i d’institucions i entitats de la comarca que desenvolupen la seva activitat en aquest àmbit, com l’Associació per a la Rehabilitació del Malalt Mental de l’Anoia (ARMPA) i el Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA).

L’edifici on s’ubica aquest recurs és l’antic Centre Arian, a la Plaça d’Espanya, que va quedar en desús el 2015, moment en què l’activitat de centre de dia del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) es va traslladar a les noves instal·lacions del barri Montserrat. Les obres d’adequació de l’Espai Salut han tingut un cost aproximat d’uns 40.000 euros, havent rebut per a aquesta finalitat diferents ajuts de la Diputació de Barcelona, de l’Obra Social “la Caixa”, del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) i del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

espai_salut_inaguracio-marc-castells-igualada-veuanoiaEl nou Espai Salut té una superfície total de 530m2, repartits en dues plantes totalment accessibles, majoritàriament diàfanes i sense barreres arquitectòniques, amb capacitat per allotjar els diferents serveis i activitats que s’hi desenvoluparan. És un edifici cèntric i ben comunicat i per tant, és de fàcil aproximació, tant amb vehicle particular com amb transport públic.

L’Espai Salut acull els Serveis de Promoció de la Salut Mental i el Benestar Emocional de l’Ajuntament d’Igualada, el Centre de Dia i Espai Terapèutic del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA), el Club Social AIDAR i el projecte Visc al matí de l’Associació per la Rehabilitació del Malalt Mental de l’Anoia (ARMPA), el programa Activa’t x la salut mental i l’Espai Situa’t de la Federació de Salut Mental de Catalunya i el departament de Salut de la Generalitat i l’Equip de Valoració de la Discapacitat i la Dependència del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. A banda, hi ha altres projectes en desenvolupament, com ara grups d’ajuda mútua, formació de cuidadors o tallers per a col·lectius, que podrien tenir també cabuda en aquest centre.