Obertes les inscripcions pel 19è Raid EGAN, que fa un pas endavant

310

L’edició d’enguany del Raid EGAN ha fet un pas endavant i ha passat a formar part de la Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya, on es programen alguns dels raids més seguits de Catalunya.

L’Espeleogrup Anoia és un club que destaca per l’espeleologia i el descens d’engorjats i això ha marcat les línies de la competició, que consta de les següents categories:

Iniciació:
Per la categoria més assequible, la primera part de la competició serà un recorregut de 25 km i 450 m de desnivell positiu amb btt. Dins d’aquest recorregut hi haurà diferents proves i dues d’elles transcorreran per dins de coves. La segona part serà un trekking de 8 km i passarà per indrets d’un gran interès cultural i paisatgístic. Finalment hi haurà una prova d’escalada amb diferents vies perquè els raiders puguin escalar des d’una via molt fàcil fins a alguna realment complicada.

Aventura:

Per a aquesta categoria, el recorregut de btt serà d’uns 36 km i passarà per llocs emblemàtics com avencs, algun cim del 100 cims de la FEEC, coves, monuments, ruïnes de gran interès, etc.

La part del trekking, de 12 km de recorregut, serà el plat fort d’aquesta categoria, ja que inclourà una prova d’espeleologia que serà gairebé una novetat en qualsevol Raid d’Aventura. Es tracta d’una travessa integral, és a dir, s’entrarà per una boca de la cavitat i se’n sortirà per una altre. 100% espeleologia, una experiència fascinant. També hi haurà una prova d’escalada i, a més, un ràpel impressionant.

Elit:

Aquesta és la categoria més exigent de la competició, enfocada a raiders ben entrenats. La part de btt serà molt similar a la categoria Aventura però s’hi afegirà un cim extra, això sí, amb unes vistes que valdràn l’esforç. En total 50 km de recorregut amb 1.250 m de desnivell positiu. El trekking serà de 15 km, una mica més dur que el de la categoria Aventura i, és clar, també s’inclouràn les proves d’escalada, espeleologia i ràpel.

El Raid es desenvoluparà a La Llacuna i rodalies, i tant les sortides i arribades com l’entrega de premis i àpat de cloenda es duràn a terme a les instal·lacions de la piscina d’aquest municipi.

Inscripcions obertes fins el 7 de maig a la web del 19è Raid Egan.