Noves tendència de l’eyeliner

12
Ivet Pons - La Veu de l'Anoia - VeuAnoia.cat
Ivet Pons.

Són moltes la “celebrities” que en aquests dies ja ens han mostrat com seran les noves tendències en l’aplicació del eyeliner, mirades d’impacte que ens recorden a les mirades felines i transmeten una gran sensualitat.

En aquestes fotos, dels seus comptes d’Instagram, veiem Hailey Baldwin i Jennifer Lawren amb una mirada intensa que ens recorda a Cleopatra. El eyeliner ens permet jugar com cap altre cosmètic a dibuixar amb més o menys pressió, cobrint més o menys espai, perfilant les nostres intencions amb el nostre maquillatge. Si aconseguim dominar la tècnica podrem crear amb ell looks totalment diferents.

EFECTES DEL EYELINER

Amb uns simples mil·limetres de més cap al lacrimal o cap a la templa aconseguirem canvis notables que aconseguiran mirades hipnòtiques. També ens permet jugar amb la creativitat i recordar vells temps amb la tendència “dot” que va arribar el febrer passat.

El mateix Dior va sorprendre en la seva col·lecció per a l’estiu del 2017 amb un detall de maquillatge inspirat en aquesta tendència, col·locant una petita estrella al lacrimal.

TIPUS DE EYELINER

La innovació la trobem en tots els camps i en el maquillatge no anava ser menys. No hi ha excuses per no fer servir el Eyeliner, l’habilitat i el pols no ho són tot i la gran quantitat d’opcions ens permeten escollir aquella que ens suposi menys dificultats i amb la qual aconseguim els millors resultats.

Eyeliner en llapis:

És potser el format més utilitzat, el que ha existit sempre. Encara que es necessita certa perícia, és perfecte per usar-lo tant en la línia superior com en la inferior de les pestanyes. Ens permet difuminar el seu color i aconseguir l’efecte Smokey eyes.

Existeixen els normals, els waterproof, els Khol, els automàtics, sent més durs o més tous segons les seves versions.

Eyeliner a retolador:

Ideal per a principiants ja que s’aconsegueix una major pigmentació i permet realitzar un traç més definit i intens. La línia que aconseguirem és molt més gruixuda que en el cas del llapis i per tant és recomanable tan sols per a la part exterior de l’ull.

Genial per aconseguir l’efecte cat eye.

Eyeliner líquid:

Tot i que és un dels formats que més s’utilitza està reservat per a les més expertes, a les quals no els tremola el pols i amb una sola passada es dibuixen una línia perfecta.

Permet graduar el gruix del traç i és molt durador.

LES CLAUS PER A UNA BONA APLICACIÓ

La major dificultat que podem trobar en l’aplicació del eyeliner és a aconseguir un traç regular així com aconseguir que no ens tremoli el pols.

Com l’experiència s’aconsegueix practicant, t’animem a que comencis utilitzant el eyeliner en llapis o retolador, recolzant els colzes en una taula i davant del mirall comença la línia en el lacrimal i crea l’angle cap a l’exterior de l’ull.

Realitza diferents proves en les què puguis dissenyar tu mirada, exagerant de cua o escurçant la línia, dibuixant línies gruixudes o buscant la discreció amb línies més fines.

Si ets de les que es resisteix i no aconsegueix la suficient confiança per usar-lo, els creadors de la espongeta Beauty Blender han creat una eina perfecta per aplicar el eyeliner en un sol traç i sense errors.

Yvette Pons