Un article de
Veuanoia

Noves accions per l’ocupació en el projecte Anoia Activa noves accions per l’ocupació en el projecte Anoia Activa
N

29 d'octubre de 2015

angels_chacon.jpg

L’Ajuntament d’Igualada i el Consell Comarcal de l’Anoia, rebran del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc del programa de suport al desenvolupament local Treball a les 7 Comarques 2015, una subvenció de 436.000 euros, per a executar una nova edició del projecte d’abast comarcal Anoia Activa. Aquest està cofinançat pel Fons Social Europeu i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social – Servei Públic d’Ocupació Estatal. En el cas de l’Ajuntament d’Igualada, la subvenció atorgada és de 256.000 euros, per a impulsar plans d’acció local en l’àmbit socioeconòmic i de creació d’ocupació amb col·laboració amb entitats, organismes institucionals i agents socials del territori. Anoia Activa es desenvolupa de manera ininterrompuda a la comarca de l’Anoia des de l’any 2008.

L’objectiu general del projecte és donar resposta a l’actual situació de crisi, impulsant mesures d’ocupació i de suport al teixit productiu, a través d’un pla d’execució que contempla accions de formació, orientació per a la inserció sociolaboral, foment d’igualtat d’oportunitats i desenvolupament local. En el marc del programa i, a partir d’aquesta subvenció, tant l’Ajuntament d’Igualada com el Consell Comarcal seguiran desenvolupant diferents accions durant l’any 2016.

A Igualada, en el camp de les Accions de Formació integrada dirigides a persones en situació d’atur o amb risc d’exclusió social, es faran cursos de Cuina per a Col·lectivitats, Dietètica i nutrició, Auxiliar de Magatzem, Soldadura, Automatització pneumàtica i Zelador sanitari. En l’àmbit de les Accions d’Orientació Sociolaboral, compartides amb el Consell Comarcal través del dispositiu de suport a la inserció laboral anomenat Co-Operativa, es faran iniciatives d’orientació professional i acompanyament a les persones en procés de recerca de feina i accions de prospecció empresarial. Pel que fa a les Accions per al Foment d’Igualtat d’Oportunitats, se seguirà desenvolupant el projecte Atenea, que té per objectiu fomentar la inserció laboral de dones amb un nivell mig i alt de qualificació professional i que, tot i això, tenen dificultats a l’hora d’integrar-se al món laboral o bé de promocionar-se dins l’empresa, amb propostes d’orientació, formació en gestió emocional i de tècniques de recerca, així com estades de pràctiques.

També s’hi contemplen mesures de detecció de necessitats de les empreses de l’Anoia, incorporant eines metodològiques de prospecció empresarial, d’abast comarcal, que permetran aprofitar el contacte amb l’àmbit privat per a determinar les
seves necessitats en relació als serveis de les administracions públiques, tant locals com supralocals, en aquells àmbits que aquests puguin contribuir a la millora de la competitivitat i, per tant, el seu potencial de creació d’ocupació.

Espai de Recerca de Feina
Entre les accions que també es preveu que tinguin continuïtat hi ha l’Espai de Recerca de Feina (ERF), un programa que té com a objecte millorar i accelerar la incorporació de les persones demandants d’ocupació al món laboral, mitjançant la recerca activa per Internet. Aquest projecte està subvencionat també pel SOC, el Ministerio de Empleo y Seguridad Social i el Fons Social Europeu. Actualment s’ha finalitzat la seva segona edició, entre desembre de 2014 i octubre de 2015, i hi han participat un total de 259 usuaris, 142 en l’Espai de Recerca de Feina i 117 en les sessions grupals d’Iniciació a la Navegació per Internet. El resultat d’inserció d’aquest programa, a dia d’avui és del 41%. Les persones participants són demandats d’ocupació inscrites al SOC i derivades des de l’Oficina de Treball.

El programa té dues accions diferenciades. D’una banda, amb una participació màxima d’onze persones per aula, es posen a la seva disposició recursos i eines que els permetin optimitzar la recerca i trobar un lloc adient al seu objectiu professional. Tot i que es duu a terme un treball principalment individualitzat, es pot parlar de grup perquè s’estableixen sinèrgies entre tots ells i amb el personal tècnic. D’altra banda, es fan sessions grupals d’Iniciació a la Navegació per Internet, amb l’objectiu de facilitar que les persones demandants d’ocupació i que disposin d’uns mínims coneixements d’informàtica, aprenguin a navegar i a accedir de forma autònoma als diversos portals d’ocupació.

Per a més informació, els interessats poden adreçar-se a Ig-Nova Ocupació, al c/ Lleida 78, trucar al 93 805 57 10 o escriure a ignovaocupacio@aj-igualada.net.

Deixa un comentari

L'Enquesta

Creus que Igualada necessita més carrils bici?

Ja no s'accepten vots en aquesta enquesta