El nou govern vilanoví imposarà sancions de fins a 450 euros amb la nova ordenança de tinença d’animals

66

Aquest febrer, la Policia Local emprèn una campanya sancionadora sobre la tinença dels animals de companyia, centrada en la recollida dels excrements a la via pública. Segons ha explicat l’inspector Marc Peña, durant dos mesos (febrer i març) agents de paisà controlaran els principals punts on es passegen els gossos per tal de comprovar si els propietaris els porten lligats i sobretot si es recullen les deposicions. A més es denunciarà les infraccions a l’ordenança municipal d’animals de companyia.

El nou govern havia estat crític quan era a l’oposició sobre la incidència d’aquestes campanyes i reclamava una major acció sancionadora. Segons la nova alcaldessa, Noemí Trucharte, malgrat la freqüència informativa i de sensibilització sobre la tinença d’animals no han funcionat. És per això que tal i com ens avançava Trucharte, aquesta serà “una campanya diferent” i a partir d’ara “passarem a l’acció, perquè la gent ha tingut prou temps per conscienciar-se”, ha dit, i per tant “ja s’ha acabat el temps de la campanya informativa”. Davant la possibilitat, doncs, que a partir d’ara comencin a posar-se sancions, la nova alcaldessa expressava que “tant de bo no hagi de ser així” en el sentit que l’advertència fos suficient per corregir l’actitud de les persones incíviques; “només volem una Vilanova neta” afirma l’alcaldessa.

Des la Policia Local recorden que hi ha espais habilitats per portar als animals a passejar i fer-hi les deposicions. No obstant, com remarca l’inspector Marc Peña, no podem oblidar l’obligació de recollir els excrements, perquè en aquests espais tampoc no es poden deixar a terra.

Una campanya que reclamavs el compliment de l’ordenança municipal

La campanya sancionadora “El teu gos, la teva responsabilitat” fa incidència sobre els principals punts de l’ordenança municipal reguladora del control i tinença d’animals aprovada a l’any 2003.

També s’insisteix en altres temes recollits en aquesta ordenança com l’obligació d’inscriure els animals de companyia en el registre municipal; la necessitat de vacunar-los i desparasitar-los; mantenir-los en adequades condicions higièniques; dur-los amb corretja o no facilitar-los menjar en espais públics, entre altres.

L’ordenança municipal que regula la tinença d’animals domèstics, fa especial incidència en els aspectes relacionat amb la seguretat i la salut pública, i regula la convivència entre animals i persones reduint al màxim les molèsties. Recull normes de caire general i sanitàries de caràcter general, així com un conjunt d’específiques per a gossos i gats, sobre la presència d’animals en els espais públics i un règim sancionador amb la possibilitat d’emissió de multes que van des de 150 a 450 euros.