El nou Cinema de l’Ateneu obrirà d’aquí un mes

165
Les obres del cinema avançen a bon ritme, i estaran acabades en els propers dies.
Les obres del cinema avançen a bon ritme, i estaran acabades en els propers dies.

L’esperat “Cinema de l’Ateneu” obrirà d’aquí un mes. L’organització espera tenir-lo a punt dins de la primera quinzena de desembre, complint així les previsions d’obrir portes abans de les festes de Nadal. La presidenta de l’Ateneu, Mireia Claret, va confirmar-ho aquesta setmana a la premsa. El programador del nou cinema, Agustí Garcia, de Giralt Group Cinemes SL, l’empresa que gestionarà el nou cinema, també ha confirmat el bon ritme de les obres. La instal·lació serà una realitat gairebé tres anys després del tancament dels Cinemes Kursal, els últims que quedaven a la ciutat. El “Cinema de l’Ateneu” estarà ubicat a la sala on abans hi havia l’auditori, i tindrà una capacitat de 129 butaques.

El passat 5 de setembre es van iniciar les obres. El contracte d’explotació es va signar amb Giraltgrup, empresa amb més de 30 anys d’experiència en la gestió i programació de sales de cinema tant a Catalunya com a altres llocs de l’Estat. L’entitat “es va decidir per aquest partner per l’experiència i la visió compartida d’oferir una programació de referència que convidi als igualadins a recuperar l’hàbit d’anar al cine i gaudir d’una programació de qualitat i per a tots els públics: Infantil, cinema familiar, d’autor, versió original, documentals, estrenes”, van explicar des de l’Ateneu.

Campanyes socials

Recordem que, pocs mesos després del tancament del Kursal, l’Ateneu va iniciar una campanya amb la recollida de cinc mil signatures favorables a la creació d’un nou cine a la ciutat.

En els últimes setmanes ha dut a terme també la campanya “Sóc la teva butaca, prova’m”, de manera que al vestíbul de l’Ateneu, hi ha una butaca de la futura sala de cinema, on tothom s’hi pot asseure i fer- se una foto per penjar-la a les xarxes socials, tot participant en un sorteig d’entrades. L’entitat Igualada Comerç també ha participat activament en el procés per arribar a recuperar el cinema a la ciutat. De fet, va organitzar la darrera projecció al Kursal, amb la suggeridora pel·lícula, guanyadora d’un Oscar, Cinema Paradiso…

Les obres ja han arribat al seu tram final. Encara queden per posar les butaques -molt còmodes-, els equips d’imatge i so, la pantalla i acabar amb les llicències d’obertura.

Sessions matinals

Mireia Claret deia aquesta setmana als periodistes que, en principi, la idea és que durant les festes de Nadal hi hagi sessions matinals amb cinema familiar. Dimecres serà el “Dia de l’Espectador”, dijous es dedicarà a versions en llengua original (VO’s), i els caps de setmana, de divendres a diumenge, a la projecció de pel·lícules d’estrena. No es coneix, de moment, què passarà els dilluns i dimarts.

Signatura de l’acord entre l’Ajuntament i l’Ateneu per a la construcció del nou cinema, el passat juliol.
Signatura de l’acord entre l’Ajuntament i l’Ateneu per a la construcció del nou cinema, el passat juliol.

Respecte els preus, Claret va dir que “seran preus populars”, però sense entrar en detalls, en qualsevol cas inferiors als dels cinemes d’Abrera, Manresa o Cornellà, destins habituals dels igualadins per anar a cinemes comercials. La previsió és obrir el cinema amb una gran festa que serà oberta a tothom, i de la qual us n’informarem àmpliament en properes edicions de La Veu de l’Anoia.

250.000 euros de cost

El cinema ha tingut un cost de 250.000 euros, dels quals 200.000 han estat aportats per l’Ajuntament. L’Ateneu cedeix a la ciutat la sala de l’anterior Auditori per a un període de 20 anys.

El nou cinema tindrà les màximes comoditats, sistema de projecció digital i àudio d’última generació, amb 129 seients i dues localitats reservades per persones amb mobilitat reduïda. Les butaques, de gran confort, es distribuiran sobre una superfície amb pendent per a facilitar una òptima visió en tota la sala.

L’accessibilitat està garantida, a peu per l’escala principal del vestíbul de l’Ateneu o mitjançant l’ascensor de l’edifici. S’hi han fet ja totes les adequacions pertinents d’insonorització i seguretat i es preveu afegir, a l’entrada, un punt de venda de begudes i crispetes. Els lavabos seran els actuals de la segona planta de l’edifici.

Jordi Puiggròs